Τετάρτη, Ιουνίου 23

Τα Νέα της Πιάτσας #293

Τα Νέα της Πιάτσας #293

Να μια καλή ιδέα για να εξοπλίσουμε γρήγορα τα νησιά μας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν αυτό που σκέφθηκε ο όμιλος της VW με την Αστυπάλαια και διαθέσουν σε τιμή κόστους τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα τότε μπορούμε να ελπίζουμε για άμεση αντικατάσταση τους γερασμένου στόλου των Ι.Χ.

Οι κάτοικοι και των άλλων μικρών νησιών (και έχουμε πάρα πολλά στη χώρα μας) θα δουν θετικά αυτήν την κίνηση και δεν αποκλείεται να ανταποκριθούν. Άλλωστε με το Πρόγραμμα Κινούμαι ηλεκτρικά και το κίνητρο της απόσυρσης η τιμή κτήσης ενός ηλεκτρικού Ι.Χ θα τους έρχεται φθηνότερο από ένα αντίστοιχο με κινητήρα βενζίνης η πετρελαίου.
Ιδέα ρίξαμε και ξέρουμε ότι κάποιοι θα κουνάνε τα κεφάλια τους και κάποιοι άλλοι θα γελάνε. Το θέμα είναι ποιος θα το δει σοβαρά.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε ένα από τα ομορφότερα χειμερινά θέρετρα στη Megève της Γαλλίας, η Skoda θα παρουσιάσει την 1η Ιουλίου το πρώτο του facelift του KODIAQ.  Η τοποθεσία που επέλεξαν οι επικεφαλής της Skoda για την παρουσίαση του ανανεωμένου KODIAQ είναι από τις καλύτερες στη Γαλλία. Η Megève είναι από τα ελάχιστα αλπικά θέρετρα που δεν έχει αλλοιωθεί στο πέρασμα των χρόνων και είναι για τους λάτρεις του σκι μια εναλλακτική λύση του St. Moritz. Αν και τα μεγάλα αθλητικά σωματεία δεν το επιλέγουν για τις προπονήσεις του ωστόσο οι Γάλλοι το αγαπούν ιδιαίτερα. Και μπράβο στη Skoda που επέλεξε αυτήν την τοποθεσία για την παρουσίαση του ανανεωμένου Kodiaq.
Οι σχεδιαστές έκαναν αρκετές και εύστοχες  αλλαγές. Το μεγάλο SUV θεωρείται  ένα από τα best-sellers της μάρκας.Το νέο Skoda  θα έχει πιο αεροδυναμικό design, νέες τεχνολογίες, ψηφιακές ευκολίες για οδηγό και toyw επιβάτες αλλά και  κορυφαία συνδεσιμότητα και προηγμένα συστήματα ασφάλειας. Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει το φθινόπωρο.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σε μια άλλη πλαγιά όχι των Γαλλικών αλλά των Ιταλικών  Άλπεων στο Sauze D’Oul, έγινε την Πέμπτη στις 17 Ιουνίου η παρουσίαση του νέου  Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe. Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν το μοντέλο (με δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης) στους κεντρικούς δρόμους του Τορίνο αλλά και στις όμορφες διαδρομές των Άλπεων. Το αυτοκίνητο είναι ένα καθαρόαιμο Jeep που αντί για κινητήρες βενζίνης η πετρελαίου τώρα έχει μπαταρίες. Είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε  5θυρο.

Οι πλούσιες -σε επίπεδο εξοπλισμού- εκδόσεις, είναι το Sahara 4xe, το Rubicon 4xe και η συλλεκτική 4xe “80th Anniversary”. Όλες ξεχωρίζουν για την πλήρη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), αλλά και τις σύγχρονες λύσεις πολυμέσων και συνδεσιμότητας. 
Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει -εκτός των άλλων- το σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης Uconnect με την οθόνη αφής των 8,4’’, το οποίο προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με συσκευές κινητών τηλεφώνων μέσω των εφαρμογών Apple CarPlay και Android Auto. Η τιμή του ξεκινάει από 70.700 ευρώ. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μια που αναφερόμαστε σε παρουσιάσεις νέων μοντέλων, να επισημάνουμε και το νέο Yaris Cross που το επίσημο λανσάρισμά του θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Λίγες ημέρες πριν η Toyota θα κάνει και τη δημοσιογραφική παρουσίαση αλλά ακόμη δεν έχει αποφασισθεί πότε και σε ποια χώρα της Ευρώπης θα γίνει. Ωστόσο το νέο Yaris Cross hybrid electric βασίζεται στη νέα πλατφόρμα GA-B της Toyota για συμπαγή οχήματα. Οι τιμές θα ξεκινούν από 17.400 ευρώ και η πιο ακριβή έκδοση με το μεγαλύτερο κινητήρα θα φθάνει τις 31.360 ευρώ.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει στόχο να γίνει πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση των υπηρεσιακών της οχημάτων. Απομακρύνεται διαρκώς από την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα και σιγά σιγά αντικαθιστά όλα τα αυτοκίνητά της με ηλεκτρικά. Όλα τα αυτοκίνητα που έχει στο στόλο της και είναι 15 ετών και άνω τα αντικαθιστά με ηλεκτρικά. Ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου προμηθεύτηκε δέκα Nissan LEAF.

Τα LEAF παραδόθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, όπου πλέον η καθεμία θα διαθέτει από δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.Το 100% ηλεκτρικό Leaf έχει το σύστημα  e-Pedal που  επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ. Σύμφωνα με την Nissan η αυτονομία του Leaf  φτάνει τα 528 χιλιόμετρα.
Με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» οι τιμές του Leaf  με την μπαταρία των 40Kwh ξεκινούν  από τις 27.500 ευρώ.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν μπορείτε να φαντασθείτε πως μια επίσκεψη ενός σημαντικού προσώπου που δεν έχει ψηφοθηρικά κίνητρα, μπορεί να παίξει θετικά στην ψυχολογία των εργαζομένων. Μάθαμε ότι μετά την επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, η διάθεση των εργαζομένων άλλαξε . Η επίσκεψη του Καρόλου –που μάλιστα μετά την περιήγηση  στο εργοστάσιο οδήγησε και ένα ηλεκτρικό Mini- έγινε με αφορμή τα 20 χρόνια σύγχρονης παραγωγή Mini.
 

https://www.zougla.gr/automoto/news/article/ta-nea-tis-piatsas-293

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .