Κυριακή, Ιουλίου 25

Νίκος Γκλιάτης :Τι μας κρύβει άραγε το πολιτικό μας σύστημα με αυτή την πανδημία;

Τι μας κρύβει άραγε το πολιτικό μας σύστημα με αυτή την πανδημία;

Νίκος Γκλιάτης
Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής

Διαβάζω ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να εξαχθούν συμπεράσματα για την απήχηση του εμβολιαστικού προγράμματος από τα στατιστικά των εμβολιασμών. Τα πράγματα αν και απλά ως απόλυτοι αριθμοί, δεν είναι καθόλου απλά στην ερμηνεία τους.  Ο αριθμός των εμβολιασμένων τελικά δεν μετράει για να εξάγουμε συμπεράσματα ως προς το πόσοι ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο. Όπως όλοι ξέρουμε, το τραίνο σταμάτησε στο 33% και δεν ξεκόλλαγε από εκεί με τίποτα. Τα ποσοστά ανέβηκαν όταν άρχισαν τα παρατράγουδα πού όλοι ξέρουμε. Εντατική διαφήμιση, παραπληροφόρηση, τρόμος, φόβος, εξαγορά, περιορισμοί, κοινωνικοί διαχωρισμοί, φοβέρες για διωγμούς και απολύσεις.

Πρώτη φορά στην πατρίδα μου μετά την επταετία βλέπω τέτοια κατάντια, τέτοια αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τον κόσμο που διοικεί και τέτοια επιβολή. Λες και διοικούνται κατακτημένοι εχθροί και όχι συμπατριώτες. Πρώτη φορά βλέπω την αντιπολίτευση  να μην υπάρχει. Βλέπουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην κρατούν ούτε τα αντιπολιτευτικά προσχήματα. Τι ξέρουν για τις εξελίξεις/για την επόμενη ημέρα που εμείς δεν ξέρουμε;

Ας μείνουμε όμως  στα ποσοστά.

Σήμερα είναι λάθος να μιλάμε για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η σωστή κατανομή είναι:

  • Α. Συνειδητά εμβολιασμένοι με ελεύθερη επιλογή που το ερεύνησαν και διαπίστωσαν ότι το χρειάζονται
  • Β. Εμβολιασμένοι που εξαγοράστηκαν και μάλιστα φθηνά για 150 Ευρώ.
  • Γ. Εμβολιασμένοι που υπέκυψαν για να πάνε διακοπές, για μπιτσόμπαρα, κερκίδες, θέατρα, bowling εστιατόρια κλπ
  • Δ. Εμβολιασμένοι που υπέκυψαν με τη φιλοσοφία "Άει στο καλό που θα ασχολούμαι. Πάω να το κάνω για να μην ασχολούμαι με το θέμα"
  • Ε. Εμβολιασμένοι που υπέκυψαν διότι πρέπει να ταΐσουν τις οικογένειές τους και δεν μπορούν να ελέγξουν οι ίδιοι τη σχέση εμβολιασμός - εργασία - πόροι επιβίωσης.
  • ΣΤ. Εμβολιασμένοι που παραπληροφορήθηκαν ότι θα προστατέψουν τα άτομα του περιβάλλοντός τους - κυρίως γέρους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα όταν ο ίδιος ο Π.Ο.Υ εξέδωσε οδηγία ότι ο εμβολιασμένος είναι δυνητικός φορέας που μεταδίδει και συστήνεται να εξακολουθεί να κάνει χρήση μάσκας.
  • Ζ. Εμβολιασμένοι που τρομοκρατήθηκαν ότι θα πεθάνουν ενώ για τη κατηγορία τους δεν συνέτρεχε τέτοιος λόγος (απόλυτα υγιείς και όχι μεγάλης ηλικίας).
  • Η. Εμβολιασμένοι που συνειδητά και με επιλογή τους δεν εμβολιάζονται.


Και αυτή η τελευταία κατηγορία έχει δύο σημαντικές υποκατηγορίες.

 

  • Η1. Αυτούς που κινδυνεύουν με βάση τα επίσημα ιατρικά δεδομένα και δεν πάνε να εμβολιαστούν
  • Η2. και αυτούς που και πάλι σύμφωνα με τα επιστημονικά και στατιστικά στοιχεία έχουν πολύ μικρή πιθανότητα για να νοσήσουν.

Για τους Η1 αντικειμενικά, θεωρώ ότι κάνουν λάθος. Τα δεδομένα λένε ότι η πιθανότητα να προστατευτούν είναι πολύ μεγαλύτερη από τη πιθανότητα να νοσήσουν. Μερικά μεμονωμένα παραδείγματα ακόμα και οι ακραίες παρενέργειες που εμπίπτουν στο μικρό ποσοστό αποτυχίας της ανοσοαντίδρασης δεν είναι ικανά να τεκμηριώσουν τον κανόνα. (Δυστυχώς δεν είμαι στη κατάλληλη θέση να μιλήσω για τις φωνές που μιλάνε για το τι θα γίνει μετά από 5-7 χρόνια). Αυτοί, που είναι κυρίως άτομα υψηλού κινδύνου, δεν είναι σοφό να κάνουν τους ήρωες από αντίδραση και μόνο. Χρειάζονται οι σκεπτόμενοι άνθρωποι να μένουν όρθιοι και να παλεύουν - να συμμετέχουν και να βοηθούν στο σύνολο. Οι εμβολιασμένοι που είδα να κατεβαίνουν στις πορείες και να γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα, μιλάνε πραγματικά για Δημοκρατία και σεβασμό σε Συνταγματικές αρχές και κανένας δεν μπορεί ως εμβολιασμένους να τους μετράει αυθαίρετα στα κουκιά αυτών που συμφωνούν με την τακτική που σήμερα ακολουθείται για να αλλάξει η κοινωνία και ο τρόπος διακυβέρνησης.   


Οι Η2 πολύ καλά κάνουν και παίρνουν το ρίσκο να μην εμβολιαστούν, διότι η πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά είναι πολύ μικρή. Αυτό το κάνουν κάθε μέρα. Παίρνουν ρίσκο για πολλά ανάλογα πράγματα συγκρίσιμου ρίσκου. Οδηγούν μηχανάκια, κάνουν καταδύσεις, ταξιδεύουν με αεροπλάνα, πάνε στις δουλειές τους οδηγώντας, χειρίζονται μηχανήματα και συσκευές. Ως προς την ευθύνη μη μετάδοσης, κανένας δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει κατά του ότι έχουν εργαλεία και μάλιστα δοκιμασμένα και αυτά είναι η μάσκα και τα test -τα οποία άλλωστε πρέπει να χρησιμοποιούν εξίσου και οι εμβολιασμένοι ως δυνητικοί φορείς. Όπως βλέπουμε, απόλυτα νούμερα δεν υπάρχουν πουθενά.

Τα πάντα είναι θέμα στατιστικής. Έτσι λοιπόν, ας βλέπουμε τα μαθηματικά μοντέλα στο σύνολό τους και όχι τις ακραίες τιμές των μοντέλων. Δεν φτιάχνουμε κανόνες για αυτές. Με αυτές μόνο κινδυνολογούμε σε αυτούς που δεν ξέρουν να διαβάζουν καμπύλες. Τους λέμε δηλαδή πέθανε ένας από παρενέργειες και τους αφήνουμε να πιστεύουν ότι όλοι όσοι εμβολιαστούν θα πεθάνουν. Αντίστοιχα, βρίσκουμε έναν υγιή νεαρής ηλικίας που νοσηλεύτηκε, στα εκατομμύρια που δεν έπαθαν τίποτα από τον ιό και επικοινωνούμε ότι όποιος δεν εμβολιαστεί θα πάει στις ΜΕΘ. Όσοι κατέχουν το γνωστικό αντικείμενο να καταλάβουν, ξέρουν ότι μιλάμε για συναρτήσεις που έχουν διαφορετική συμπεριφορά στα διάφορα τμήματα τους που μελετούμε.

Πιο απλά, διαφορετική συμπεριφορά ως προς την ηλικία, ως προς τα νοσήματα, ως προς τον χρόνο μελέτης την εποχή, την περιοχή κλπ κλπ.. Άρα όπως λένε και οι πραγματικοί ειδικοί, "Οριζόντια μέτρα για όλους και για τα πάντα δεν δουλεύουν". Δουλεύουν μόνον στοχευμένα μέτρα  ανά περιοχή του κάθε μαθηματικού μοντέλου.

Με αυτά που σήμερα συμβαίνουν, η λογική δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι  επιχειρείται προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν χρειάζεται να είναι επιδημιολόγος κανείς. Η όλη οργάνωση είναι διάτρητη αφού αν την αναλύσουμε, τελικά ευνοεί τη διάδοση του ιού και όχι την διακοπή της -όπως έγινε και με τα τελευταία lockdown που μόνο lockdown δεν ήταν με τον τρόπο που εφαρμόστηκαν, αφού αυτό που είχε σημασία ήταν να εκπαιδευτεί ο κόσμος να στέλνει SMS για τη μετακίνησή του και όχι να μην μετακινείται. Πρακτικά η μετακίνηση ήταν αυτή που θα ήταν για την εποχή του έτους που διανύαμε και ο συνωστισμός ο συνηθισμένος. Εκπαιδεύτηκαν μερικοί στο SMS, στην ουρά και στην απόσταση και στον φόβο της επιβολής προστίμου. Αυτό λοιπόν που επιχειρείται είναι η αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης.

Η επιβολή συστημάτων διοίκησης κυρίως μέσω της τεχνολογίας. Το πρώτο βήμα ήταν το χαρτάκι μετά το SMS, τώρα το QRcode και τα apps. Έγινε αν θυμάστε και μια μικρή δοκιμή του "κόφτη" στα κινητά. Για να συμβεί όμως η αλλαγή θα πρέπει να καμφθεί η αντίσταση του σκέπτεσθαι κάτω από την επιτυχία της επιβολής αυτή τη φορά. Ο πολίτης θα αισθάνεται αδύναμος σε μελλοντικές επιλογές όσο και αν αισθάνεται ότι τον καταπιέζουν αφού θα έχει ήδη χάσει τη σημερινή μάχη που είχε για αυτόν προφανή νίκη. Θα ξέρει, ότι η ηγεσία έχει τα μέσα να εφαρμόσει αυτό που θέλει και έτσι θα καμφθούν αυτόματα -εν τη γενέσει τους μέσα στο υποσυνείδητο, πολλές σκέψεις και αντιδράσεις στο μέλλον. Θα ξέρει επίσης, ότι ενώ αισθανόταν μέλος της συντριπτικής πλειοψηφίας με την οποία βρέθηκε να συμφωνεί, τελικά βρέθηκε μόνος ως μονάδα παρ' ότι εξακολουθούν να υπάρχουν οι συντριπτικά πολλοί που πιστεύουν τα ίδια με εκείνον. Όλοι ταπεινωμένοι!

Με βάση το παραπάνω, θεωρώ ότι όσοι ξεπουλάνε την ελευθερία τους για προνόμια, 150αρια, μπιτσόμπαρα, κερκίδες κλπ, ή είναι απλώς ωχαδελφιστές, δίνουν μια μαχαιριά τόσο στον εαυτό τους όσο και στους συμπολίτες τους διότι πριονίζουν τα πόδια της ελευθερίας τόσο της δικής τους όσο και των συμπολιτών τους (Κατηγορίες Β,Γ,Δ).

Παρακολουθώντας τα στατιστικά ανταπόκρισης στον εμβολιασμό σε σχέση με το πότε ανακοινώθηκαν τα προνόμια και τα χαρτζιλίκια, εύκολα κάποιος μπορεί να διακρίνει ότι η κατηγορία αυτή είναι ένα 10% του συνολικού πληθυσμού και άρα θα είναι ανησυχητική η ύπαρξή της μόνο αν οι υπόλοιπες κατηγορίες είναι οριακά διαιρεμένες οπότε το 10% θα επηρεάζει το αποτέλεσμα. Όπως λέμε στις εκλογές: "Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα"
 
Οι υπόλοιπες κατηγορίες, έστω και αν τελικά καταφέρουν  να εξαναγκάσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί με μεθοδεύσεις που δεν έχουμε δει ούτε κατά την περίοδο 1967-1974, είναι αθροιστικά μια συντριπτική πλειοψηφία που αγγίζει το 90%.

Μέσα σε αυτούς είναι άτομα που αποφασίζουν με κομματική πίστη και άτομα που αξιολογούν την ελευθερία τους πολύ περισσότερο από κομματικές επιταγές. Οι απλοί οπαδοί, θα πάρουν την ελεύθερη σκέψη τους και θα φύγουν. Θα τιμωρήσουν με τη ψήφο τους. Πόσα όμως είναι τα άτομα που παίρνουν και εκτελούν γραμμή; 5%, 10%; Παραπάνω αδυνατώ να πιστέψω με βάση τα μεγέθη των μεγάλων κομμάτων. Έτσι λοιπόν, τα κουκιά μαθηματικά δεν βγαίνουν, διότι η κυβέρνηση σήμερα δημιουργεί γενική αντιπάθεια με κάτι που ξεριζώνεται  πολύ  δύσκολα. Που δεν ξεχνιέται. Με εκβιασμούς, διωγμούς, κοινωνικό διχασμό και προσβολή του αισθήματος ελευθερίας του Έλληνα πολίτη και μάλιστα στη βάση αντιφατικών ενεργειών και δηλώσεων με τα διεθνή δεδομένα.

Είναι πέραν του φανερού, ότι αυτοί που εμβολιάζονται υποκύπτοντας (Ε,ΣΤ,Ζ) είναι πολύ πιο φανατικά αντίθετοι με αυτές τις μεθοδεύσεις ακόμα και από τους αποκαλούμενους αρνητές, αφού δεν έχει απλώς καμφθεί η αντίστασή τους αλλά έχουν ταπεινωθεί ως προσωπικότητες. Το ανησυχητικό εδώ, είναι γιατί αυτό δεν το διαχειρίζεται η κυβέρνηση αφού ξέρει ότι τα κουκιά δεν θα βγαίνουν. Εδώ, κάνουν γκάλοπ και γκάλοπ οι εκάστοτε για μια μικρή απόφαση, για μια λέξη από ένα μπαλκόνι και τώρα ελαφρά τη καρδία δημιουργούν μια τεράστια μάζα που κατά τεκμήριο θα τους τιμωρήσει και είναι της τάξης του 80-85%; Φυσικά δεν θα δεχτώ την καραμέλα που ακούω ήδη να ετοιμάζεται ως απάντηση σε αυτό, ότι ζυγίζουν το δήθεν εθνικό συμφέρον με μεγαλύτερο βάρος. Αυτό δεν με πείθει με τίποτα αφού εξάλλου οι ενέργειες δεν στέκουν σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες του Π.Ο.Υ  Άρα, τρέχουν προς τον πολιτικό γκρεμό χωρίς αλεξίπτωτο; Δεν θεωρώ ότι έχουμε τέτοιου χαμηλού επιπέδου άτομα στη κυβέρνηση.

Άρα, σε τι ποντάρουν; Αυτή η βασανιστική ερώτηση σε συνδυασμό με τη σύσσωμη σιωπή της αντιπολίτευσης, δημιουργεί τρόμο στη σκέψη της διότι ούτε μία απάντηση από αυτές που εγώ μπορώ να βρω, περιλαμβάνει το συμφέρον των πολιτών. Η παντελής απουσία αντίλογου και η πρωτοφανής σύνταξη των 3 πρώτων κομμάτων, οδηγεί στο τραγικό συμπέρασμα ότι στη πραγματικότητα έχουμε μια μονοκομματική επικρατούσα πολιτική κατάσταση.  

Τοποθετούμαι σε αυτό, με βάση τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης ότι θα ψηφίσει τον νόμο για την υποχρεωτικότητα και την αλλαγή των εργασιακών δεδομένων όσων δεν εμβολιάζονται. 

Ποιος θα υπονοούσε τέτοια πράγματα το 80, το 90, το 2000 και δεν θα κατέρρεε η Ελλάδα! Ποια θα είναι αλήθεια η εναλλακτική επιλογή του 80% όταν θα θελήσει να επιλέξει κάτι διαφορετικό; -να τιμωρήσει αν θέλετε. Και πάλι η λογική οδηγεί στο συμπέρασμα της εναλλαγής στην εξουσία διαφορετικών προσώπων με την ίδια γραμμή . Αυτό με κάνει να τρέμω για το μέλλον μας.  

 

 https://www.zougla.gr/apopseis/article/ti-mas-krivi-arage-to-politiko-mas-sistima-me-afti-tin-pandimia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .