Τρίτη, Ιουλίου 19

Ερντογάν: Όραμά μου η Μεγάλη Τουρκία, θα πάρουμε εδάφη δίνοντας αίμα

Με σαφείς υπαινιγμούς κατά της Ελλάδας γιόρτασε την επέτειο της «αντιμετώπισης του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου» ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζοντας για άλλη μία φορά τους τόνους με υπαινιγμούς για μάχες με αίμα, τη «Μεγάλη Τουρκία» και την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή…

«Θα πραγματοποιήσουμε το όραμά μας.
Θα γιορτάσουμε τη νίκη των 1.000 χρόνων μας το 2071.
Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε τουρκικό έθνος.

Δεν υπάρχει επιστροφή από το σημείο που φτάσαμε.
Ο πρόγονός μας Μωάμεθ ο Πορθητής είχε πει ”Κωνσταντινούπολη, ή θα σε πάρω εγώ ή θα με πάρεις εσύ”.
Ο πρόγονός μας Αμπτουλχαμίτ Χαν είπε πει ”αυτά τα εδάφη λαμβάνονται με αίμα και δίνονται με αίμα”.
Ο Κεμάλ είπε ”ή ελευθερία ή θάνατος”.
Κι εμείς εδώ σήμερα εδώ λέμε ότι οπωσδήποτε θα χτίσουμε τη μεγάλη Τουρκία», η νέα ρητορική του Τούρκου προέδρου.

Με αφορμή το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου εξαπέλυσε τις εξής απειλές:
«Μην πάρει κανείς τα παιδιά μας.
Μην δοκιμάζετε τη χώρα μας με τέτοιες απειλές.
Στα νιάτα μου γιορτάζαμε την 29η Μαΐου σε αυτή την πλατεία.
Η 15η Ιουλίου ήταν μια τέτοια νύχτα που όλοι όσοι ανέλαβαν δράση από τα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές τους για να αντισταθούν στους πραξικοπηματίες, κινδύνευσαν να πεθάνουν.
Αυτό το έθνος έχει γράψει τέτοια έπη, και θα τα ξαναγράψει, με την άδεια του Θεού.
Αποδείξαμε σε φίλους και εχθρούς τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, 85 εκατομμύρια, ότι το τελευταίο μας κράτος, η Δημοκρατία μας, θα σταθεί πάνω από την εθνική βούληση.
Όπως αποδείξαμε εκείνο το βράδυ ως Λαϊκή Συμμαχία, θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε.

Όπως αποδείξαμε εκείνο το βράδυ ως Λαϊκή Συμμαχία, θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε.

Αnadolu (Τουρκία): «Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο καταφύγιο για τους τρομοκράτες της FETO»

Στην τακτική των προκλήσεων κατά της Ελλάδας επιστρέφει η Τουρκία, έξι χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
Σε άρθρο που φιλοξενεί το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu με τίτλο «Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο καταφύγιο για τους τρομοκράτες της FETO που διαφεύγουν από τη Δικαιοσύνη μετά το πραξικόπημα του 2016», παρατίθενται στοιχεία με τα οποία η Αγκυρα επιχειρεί να στηρίξει τους -έωλους- ισχυρισμούς της.
Επικαλούμενο εκτιμήσεις του ελληνικού Τύπου, από τις 15 Ιουλίου 2016, το Anadolu αναφέρει πως «σχεδόν 20.000 Τούρκοι πολίτες, κυρίως μέλη της FETO, πέρασαν στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Αιγαίου ή του ποταμού Μέριτς (Έβρου).
Ενώ ορισμένοι από αυτούς συνέχισαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περίπου 9.000 από αυτούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην ίδια την Ελλάδα».
Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται πως «η Ελλάδα απορρίπτει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση οκτώ πραξικοπηματιών» που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016 και η υπόθεσή τους οδηγήθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, τον Μάρτιο του 2021, ο επικεφαλής της FETO, Gulen, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε εκδήλωση προώθησης ενός βιβλίου που γράφτηκε γι’ αυτόν και παρουσιάστηκε στην Αθήνα.
«Η Ελλάδα είναι μια αδελφή χώρα» είπε ο Gulen.
«Χάρη σε αυτή την αδελφότητα, τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. [Αυτό που έκανε η Ελλάδα] θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας» είπε ο Gulen.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .