Τρίτη, Ιουλίου 19

Μεγάλη φωτιά στο Νταού Πεντέλης


Μεγάλη φωτιά στο Νταού Πεντέλης

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο Νταού Πεντέλης, η οποία κινείται προς το Ντράφι. Με μήνυμα του το 112 ζητά από τους κατοίκους να εκκενώσουν το Ντράφι προς την κατεύθυνση της Παλλήνης. 

Δείτε ζωντανή εικόνα: 

Επί τόπου έσπευσαν 22 πυροσβεστικά οχήματα, με 78 πυροσβέστες ενώ σηκώθηκαν ήδη

11 αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεσή της πριν λάβει μεγαλύτερη έκταση. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν ακόμη, πέντε ομάδες πεζοπόρων και εθελοντές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής εάν κριθεί αναγκαίο τότε θα κινητοποιηθούν και άλλα εναέρια μέσα. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Και η πυροσβεστική ανέφερε με ανάρτηση της στο Twitter ότι βρίσκονται σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της. 

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωση, μέσω του 112, με την οποία ζητά από όσους βρίσκονται στην Πεντέλη, στη Νέα Πεντέλη, στο Ντράφι, στο Νταού Πεντέλης, στην Καλλιτεχνούπολη και στη Διώνη να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. 

 

Στις 18:25 ο θάλαμος επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ανέφερε πως η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Βαγιάτι, η οποία απέχει πολύ από τη Μονή Παντοκράτορος. Επί τόπου πνέουν ισχυροί άνεμοι και άρα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση για την πορεία της φωτιάς. 

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά: 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .