Δευτέρα, Ιανουαρίου 23

Πως θα βγούμε από την κρίση μόνοι μας. Δείτε τι προτείνουν κορυφαίοι επιστήμονες και αναλυτές (video)

Μικρογραφία
Εξαιρετική εκδήλωση στην παλιά βουλή την περασμένη εβδομάδα στις 14 Ιανουαρίου με κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, οικονομολόγους, συνταγματολόγους, όπως οι κ.κ. Καισάριος Γ, Κατρούγκαλος Γ, Μάρδας Δ, Λυγερός Ν, Μαριάς Ν, Μπουραντάς Δ, Σακκάς με θέμα την έξοδο από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις . Δείτε στη συνέχεια όλες τις ομιλίες

Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών ξεχώρισαν η άποψη του Γ.Καισάριου που επεσήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι τρία. "Δεν είναι βιώσιμο το χρέος μας ,Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και έχουμε θεσμικό έλλειμμά καθώς μια κλίκα ανθρώπων κάνουν κουμάντο παντού " Κατά τον κύριο Καισάριο το πρόβλημα δεν είναι το μισθολογικό κόστος , το πρόβλημα είναι ότι δεν παράγουμε προϊόν με προστιθέμενη αξία. όσοι μιλούν για πρόβλημα μισθών κοιτούν
το παράδειγμα της Κίνας ,όμως εμείς πρέπει να δούμε τα παραδείγματα των δυτικών χωρών.
Ο καθηγητής μάνατζμεντ κ.Δ.Μπουραντάς τόνισε πως πρέπει να κυριαρχήσει ο άνθρωπος και η κοινωνία πάνω στην οικονομία. Να ξαναβρούμε τις αξίες μας και να καταρτίσουμε επιτέλους ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Αυτό όμως δεν πρόκειται να προέλθει από το παρόν πολιτικό σύστημα.Χρειάζονται νέες πολιτικές δυνάμεις στις οποίες να συμμετάσχουμε όλοι. Σε ότι αφορά τη διάθεση για τιμωρία των όσων μας έφεραν ως εδώ εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με νομικές διαδικασίες. Η τιμωρία είναι αναγκαία για δύο λόγους .α) για την απόδοση δικαιοσύνης και β) για παραδειγματισμό .Ωστόσο όταν μένουμε εκεί αυτό δείχνει θυμό και αγανάκτηση .Αν δε μετατρέψουμε το θυμό και την αγανάκτηση σε δημιουργικότητα δεν θα εξέλθουμε από την κρίση .
Επίσης καυτηρίασε τη στάση των κομμάτων της αριστεράς γιατί τόσα χρόνια δεν έλεγαν τίποτε ,όσο παίρναμε τα δάνεια και κάλεσε τους πολίτες να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Χαρακτηριστικά είπε ότι αν δεν υπάρχουν ευθύνες για όσους πείστηκαν με το" λεφτά υπάρχουν " του Γιώργου Παπανδρέου , έχουμε μεγάλη ευθύνη το 2010 όταν δώσαμε και πάλι πλειοψηφία στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στο ΠΑΣΟΚ , ενώ βρισκόμασταν ήδη πάνω στις στάχτες που το ίδιο είχε δημιουργήσει .
Ο καθηγητής κ.Μαριάς τάχθηκε αναφανδόν κατά της δραχμής και των σεναρίων που διακινούνται τελευταία από μερίδα του τύπου . Αυτό το σενάριο , είπε το παίζουν οι κομπραδόροι και οι απατεώνες πλουτοκράτες ,που θέλουν να αγοράσουν τα πάντα τζάμπα. Πρότεινε να δημιουργηθεί άμεσα ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο χωρίς ιδεολογικές διαφορές και τοποθετήσεις. Έπειτα να προχωρήσουμε σε άμεση διαγραφή του επονείδιστου χρέους , χωρίς να αφήσουμε να ξεπουληθεί το ελληνικό κράτος. Είναι πατριωτικό καθήκον να σπάσει η εξάρτηση από τις ξένες δυνάμεις και να στήσουμε ξανά τη χώρα στα πόδια της.
Σημαντική παρέμβαση του τέως εισαγγελέα κ. Σακκά , που τόνισε πως η επόμενη βουλή, που θα προκύψει έχει τεράστια σημασία και ιστορική ευθύνη .Είναι αυτή που μπορεί να ασκήσει διώξεις και έχει εισαγγελική διάσταση .
Μετά τις ομιλίες έγιναν και ολιγόλεπτες τοποθετήσεις από παρευρισκόμενους πολίτες. Ξεχώρισε η τοποθέτηση του γνωστού σκηνοθέτη Κ.Φέρρη "Να τελειώνουμε με αυτή την κοινωνία που έβαλε το χρήμα πάνω από τον άνθρωπο " είπε και καταχειροκροτήθηκε


Τα video με τις ομιλίες
1Μικρογραφία
23:04Έγινε παρακολούθησηΔ. Μπουραντάς, Ημερίδα 14/1/2012, Η έξοδος από την κ...από heiraklitos

  1. 1Μικρογραφία
28:38Έγινε παρακολούθησηΓ. Καισάριος, Ημερίδα 14/1/2012, Η έξοδος από την κρίσηαπό heiraklitos60προβολές
  2. 2Μικρογραφία
18:41Έγινε παρακολούθησηΔ. Μάρδας, Ημερίδα 14/1/2012, Η έξοδος από την κρίσηαπό heiraklitos33προβολές
  3. 3Μικρογραφία
22:26Έγινε παρακολούθησηΝ. Λυγερός, Ημερίδα 14/1/2012, Η έξοδος από την κρίσηαπό heiraklitos68προβολές
  4. 4Μικρογραφία
24:48Έγινε παρακολούθησηΓ. Κατρούγκαλος, Ημερίδα 14/1/2012, Η έξοδος από την...από heiraklitos49προβολές
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .