Τετάρτη, Μαΐου 30

Reuters: Ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο σκληρή δήλωση περί εξόδου!!!

Σε προηγηθείσα έκκληση του Λουκά Παπαδήμου αποδίδει ρεπορτάζ του Reuters την σκληρή δήλωση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο της 11ης Μαϊου η οποία επενέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Την ημέρα εκείνη, θυμίζει το Reuters, o κ. Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση ρωτήθηκε ποια είναι η γνώμη του για τις απόψεις που εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας περί καταγγελίας του Μνημονίου.

«Κοιτάξτε», απάντησε «εάν ένα μέλος ενός κλαμπ δεν σέβεται τους κανόνες, καλύτερα να εγκαταλείπει
το κλαμπ και αυτό ισχύει για κάθε οργανισμό, κάθε θεσμό, κάθε πρόγραμμα».

Παρότι δεν κατονόμασε τη χώρα, τα σχόλια Μπαρόζο εξελήφθη ότι αναφέρονταν στην Ελλάδα και δημιούργησαν μια εικόνα ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ πλησιάζει.

Οι χρηματαγορές παραδόθηκαν στον πανικό, οι Ελληνες εξαγριώθηκαν και ο Μπαρόζο υπέστη κριτική.

Αλλά αυτό που ήταν ιδιαίτερα ταπεινωτικό για τον Μπαρόζο ήταν ότι ουδέποτε είχε πρόθεση να κάνει μια τόσο σκληρή δήλωση.

Το έπραξε μόνο και μόνο επειδή δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Λουκά Παπαδήμο, τον Ελληνα υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ο οποίος του το ζήτησε,δηλώνει στο πρακτορείο αξιωματούχος της Κομισιόν.

Απογοητευμένος από τις αποτυχημένες προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης μετά την 6η Μαϊου, ο Παπαδήμος ήθελε από τον Μπαρόζο να πει κάτι σκληρό με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να αφυπνίσει τους Ελληνες πολιτικούς ηγέτες.

Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Ηταν ένα αίτημα λέει ο ίδιος αξιωματούχος που παραδέχεται ότι η πρωτοβουλία δεν απέδωσε.




Διάψευση Παπαδήμου
Από την πλευρά του, ο Λουκάς Παπαδήμος, διέψευσε το άρθρο του Reuters:
«Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα Fm ο τέως πρωθυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .