Τρίτη, Ιουνίου 26

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης προωθούν οι Ευρωπαίοι!

Δεν έχει σταματημό η αλητεία τους!


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ πρότεινε εφόσον οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, να παίρνουν αργότερα σύνταξη και να δουλεύουν σε μεγαλύτερες ηλικίες. 


Πρότεινε μάλιστα όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, να δεσμευθούν
σε μέτρα που...θα συνδέουν την συνταξιοδότηση, με το προσδόκιμο ζωής.


«Μπορούν να γίνουν συστάσεις στην Ένωση στο σύνολό της, ώστε να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής», ανέφερε ο Ρόμπαϊ στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.


«Μπορούν να δεσμευτούν και οι 27 χώρες-μέλη να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, με έναν εναρμονισμένο τρόπο, με έναν καθορισμένο στόχο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΕ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αποφασιστικής σημασίας «να μην γίνουν απλώς συστάσεις, διότι μετά καθεμιά χώρα θα κάνει ό,τι θέλει», αλλά η μεταρρύθμιση «να γίνει με δεσμευτικό τρόπο».


«Αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να συζητήσουμε τους επόμενους μήνες και έχουμε την πρόθεση να βάλουμε κάτι στο τραπέζι στο ευρωπαϊκό συμβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία θα αναζητηθούν εκ νέου λύσεις για την κρίση στην Ευρωζώνη.


Στον πρόεδρο της ΕΕ έχει ανατεθεί να προετοιμάσει έκθεση για τα μέσα και τους τρόπους ενίσχυσης της ολοκλήρωσης της ΕΕ σε αυτή τη Σύνοδο, ωστόσο, όπως είπε στη συνέντευξη ο Ρόμπαϊ, η συζήτηση για θεσμικές μεταρρυθμίσεις μεγάλης κλίμακας θα πρέπει να αναβληθεί για αργότερα: «Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή τη συζήτηση περί θεσμών προτεραιότητα», είπε.
.

1 σχόλιο:

  1. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΤΡΟΜΠΑΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΜΟΤΡΩΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ "ΔΟΥΛΕΥΠΟΥΝ" ΜΕ ΤΑ A/C ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΝΑ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΝΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑ (ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟΙ ΖΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ). ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ...ΚςΞΩΝ[ςΕΟΡΒΝ;ςΟΩΒΝΟ[3ΝΟ[Λ
    ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .