Κάνει πίσω η κυβέρνηση, επανέρχεται το «184″ για τον ΕΟΠΥΥ

Κάνει πίσω η κυβέρνηση, επανέρχεται το «184″ για τον ΕΟΠΥΥΕπανέρχεται το «184″ για τα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ, η τηλεφωνική γραμμή που θα χειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ και θα έχει χρέωση αστικής μονάδας.
Ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε την Παρασκευή τις66 δράσεις και ενέργειες, που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του Οργανισμού.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός, είπε χαρακτηριστικά, ότι «ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός, που μπορεί να βγάλει χρήματα καμία εταιρεία».
«Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από αυτό το διαγωνισμό για τις χρεώσεις στα τηλεφωνικά ραντεβούκαι αίρω την πολιτική μου στήριξη στην προηγουμένη διοίκηση γι’αυτό. Έχω ζητήσει να βρεθεί νομικός τρόπος για να μην επιβαρύνονται έτσι οι πολίτες. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να παίζει και να βγάζει κάθε εταιρεία χρήματα πάνω στην πλάτη του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο
κλείνονται σήμερα τα τηλεφωνικά ραντεβού με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Όπως είπε ακόμη, ο Οργανισμός θα αποζημιώνει μόνο όσα διαγνωστικά κέντρα έχουν σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης και αξιολόγησης των διαγνωστικών κέντρων με «αστέρια».
«Τελείωσε τα ταμεία να πληρώνουν όλα σε όλους χωρίς αξιολόγηση. Η αξιολόγηση θα γίνεται σε επίπεδο γιατρών, ιατρικού εξοπλισμού ακόμη και ιατρικών σφαλμάτων. Αυτό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θα αποζημιώνεται διαφορετικά από εκείνο που προσφέρει υπηρεσίες του 1960 και 1970. Δεν γίνεται να δίνουμε 200-300 ευρώγια μια μαγνητική από ένα μηχάνημα απαρχαιωμένο και να δίνουμετα ίδια χρήματα γιαγια ένα άλλο μηχάνημασύγχρονο», τόνισε.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν θα αποζημιώνεται κανένα υλικόπου δεν θα έχει ταινία γνησιότητας.
«Το πάρτυ με τα υλικά τελείωσε. Τελεία και παύλα. Κάθε υλικό θα είναι πιστοποιημένο με barcode», υπογράμμισε.
«Ο καθένας προσωπικά να δώσει την ψυχή του. Στο τέλος του 2013 ο ΕΟΠΥΥ θα είναι πρότυπο οργανισμού και αξιοζήλευτος», κατέληξε ο Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας το σχέδιο ανασυγκρότησης του Οργανισμού.

Πηγή: news247.gr
Πηγή: left.gr
 .tsantiri.gr