Πέμπτη, Νοεμβρίου 29

Μαριάς: "Εάν δεν συσταθεί Εξεταστική θα φέρουμε το 86 του Συντάγματος"


"ΝΑΙ" από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΚΚΕ-ΧΑ
"ΟΧΙ" από τα τρία κόμματα της προδοσίας και της υποτέλειας.

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η.....
συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο στη Βουλή - Η συζήτηση αναμένεται να περατωθεί στις πέντε το απόγευμα και αμέσως μετά θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού αγνόησε την αρχική πρόταση των ΑΝΕΛ την οποία είχε στηρίξει και η ΧΑ (συνολικά 30 υπογραφές, δηλαδή, υπολείπονταν άλλες 30 για να μπορεί να συζητηθεί στη βουλή) και κατέθεσε δική του πρόταση με ίδιο αίτημα.

Η παράταξη όμως της ελάσσονος αντιπολίτευσης παραδίδοντας μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και προστασίας της Κοινωνικής Δικαιοσύνης έναντι οποιουδήποτε μικροκομματικού συμφέροντος, δήλωσε μέσω του εισηγητή του βουλευτή Ηρακλείου, Αν.Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Οικονομικών κ.Νότη Μαριά την πρόθεσή του να ψηφίσει την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με την ομιλία του κ.Μαριά:
«Εάν απορριφθεί η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τότε θα προχωρήσουμε στην κατάθεση πρότασης για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για το Μνημόνιο σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος»

«Σύσσωμος ο ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα από τη Βουλή να αποφασίσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο και την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ προκειμένου να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν όσοι παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους παρέδωσαν την πατρίδα μας στην τρόικα και στους δανειστές».

Ο Νότης Μαριάς, ο οποίος σημειωτέον μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατέθεσε στα πρακτικά εκ νέου την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «η προσφυγή της χώρας στο Μνημόνιο αποτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο δόλιας δημιουργίας κρίσης δανεισμού με στόχο τη σύναψη επαχθών δανειακών συμβάσεων μέσω Μνημονίων για την υπερχρέωση της πατρίδας μας και τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας».

Επίσης απέδειξε με τεκμηριωμένο τρόπο καταθέτοντας σχετικά έγγραφα στα πρακτικά τις βαρύτατες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου και άλλων κυβερνητικών και μη στελεχών για την υπό εξέταση υπόθεση του Μνημονίου και της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Τέλος ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι εφόσον δεν γίνει δεκτή σήμερα η ψήφιση σύστασης εξεταστικής επιτροπής από την πλειοψηφία της Βουλής, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταθέσουν πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες για το Μνημόνιο και την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ.




Read more: http://www.oparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .