Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12

Ο Σώφρον Πάγκαλος... αποκαλεί τους μισούς βουλευτές παράφρονες !

Τον λαϊκισμό που κυριαρχεί στον δημόσιο λόγο και που οδήγησε στην Βουλή «παράφρονες» καταγγέλλει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM»...


«Είναι ότι μπροστά σε μια κρίση πολιτική, οικονομική και κοινωνική, αντί να αναζητηθεί μια λύση σωστή που θα ήταν η μείωση του δημοσίου τομέα μέχρι του σημείου να υπάρξει ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και τις ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αυτό το θεωρήσαμε δεξιό συμπέρασμα και ακολουθήσαμε τον κρατισμό και το λαϊκισμό που έχει φέρει στα έδρανα της Βουλής παράφρονες. Γιατί η μισή Βουλή αποτελείται σήμερα από παράφρονες, ανθρώπους χωρίς λογική και εκτός του ομαλού τρόπου σκέψης».

Ο πρώην υπουργός ήταν ιδιαίτερα καυστικός και στο σχόλιο του για την πρωτοβουλία των 58 που εκτιμά ότι πρέπει να αποσυνδεθεί από το «σημιταριό», όπως είπε χαρακτηριστικά, και στο οποίο παραδέχεται ότι ανήκε και ο ίδιος.

«Θέλω να πω ότι κάποιος σαν κι εμένα, θα καπέλωνε τη συγκέντρωση και κάποιος σαν τον κ. Σημίτη θα το έκανε και αυτό με ανησυχεί: ότι έχει συρρεύσει όλο το σημιταριό και...
προσπαθεί να κάνει την κίνηση των 58 σαν να είναι δική του. Δεν θέλω να είναι συνέχεια του σημιταριού, στο οποίο εγώ ανήκα.

Διότι εγώ έχω υποδείξει τον κ. Σημίτη και τον έφερα στην εξουσία. Τον είχα στηρίξει, ήμουν υπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού στην κυβέρνησή του και είμαι σημιταριό κι εγώ, αλλά καταλαβαίνω ότι κάποια στιγμή αυτό το πράγμα διαλύθηκε όχι από την κακία του λαού ή την αδυναμία του, αλλά από τις περιστάσεις».

Τέλος εξέφρασε και την στήριξη του σε στελέχη που προέρχονται από την Δημοκρατική Αριστερά όπως ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

«Θέλω να ψηφίσω αυτόν τον Παπαδόπουλο, κάποιον σαν αυτόν και άλλους τέτοιους νέους ανθρώπους, 25άρηδες που δεν τους γνωρίζω και ελπίζω να είναι καλοί».