Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  
Τα δύσκολα είναι ...μπροστά για το ΠΑΣΟΚ. Ούτε τα φιλικά δείπνα, ούτε οι προεδρικές διαβεβαιώσεις περί μη ψήφισης νέων μέτρων είναι ικανές να καθησυχάσουν τους βουλευτές του κόμματος που χωρίς να το κρύβουν αλληθωρίζουν είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ είτε προς άλλους πολιτικούς χώρους.

Η Χαριλάου Τρικούπη θα είναι σε θέση να πάρει ανάσα και να αποκλείσει τις πιθανότητες να χάσει κανέναν ακόμη βουλευτή μόνο εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των κρίσιμων ψηφοφοριών
που ξεκινά από τον προϋπολογισμό τα μεσάνυχτα και καταλήγει στον φόρο ακίνητης περιουσίας και στις ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς.
Ο Νίκος Σηφουνάκης εμφανίζεται επιφυλακτικός για τον φόρο ακίνητης περιουσίας και έχει προειδοποιήσει ότι εάν η τελική του μορφή δεν τον ικανοποιήσει απολύτως τότε θα καταψηφίσει. Ομοίως έχει προϊδεάσει πως εάν δεν βρεθεί ικανοποιητική συμφωνία στο θέμα των πλειστηριασμών ότι και πάλι θα ψηφίσει αρνητικά. (σ.σ. ο κ. Σηφουνάκης δεν πήγε στο δείπνο του Ευάγγελου Βενιζέλου σε βουλευτές).
Στο δείπνο δεν πήγε ούτε ο Γιώργος Ντόλιος ο οποίος επικαλέστηκε μία υποχρέωσή του στην εκλογική του περιφέρεια, όμως κι ο ίδιος το τελευταίο διάστημα κάνει νερά.  Μόλις προχθές είπε ότι θα ήταν καλό το ΠΑΣΟΚ  να ψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς γνωρίζοντας αφενός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση με την τρόικα κι αφετέρου ότι η Κουμουνδούρου δεν ψήφισε το 2010 την πρόταση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ο κ. Ντόλιος "χαϊδεύει" τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί προτίθεται να διεκδικήσει τον δήμο Αλεξανδρούπολης και θέλει να εξασφαλίσει και την στήριξη των τοπικών συριζαίων.
Σε  κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν και για άλλους βουλευτές ότι βλέπουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ορθοποδήσει και θέλουν να διασφαλίσουν το προσωπικό τους μέλλον.
Το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ παραμένει βαρύ. Κάτι που φάνηκε και στην συγκέντρωση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι της Ελ. Κούρκουλα στο Κολωνάκι. Ορισμένοι από τους βουλευτές που πήγαν το έκαναν μόνο και μόνο για να μην τούς κατηγορήσουν ότι δεν στηρίζουν τον πρόεδρο. Κι άλλοι προτίμησαν να μην κρατήσουν καν τα προσχήματα και να απουσιάσουν.
Πάντως, στο δείπνο δεν υπήρχε και ιδιαίτερο κέφι παρά την χιουμοριστική διάθεση που επέδειξε για μία ακόμη φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιγράφοντας την σχέση του με την Εκκλησία και τους ιερείς, καθώς προέρχεται από οικογένεια ιερωμένων...