Σάββατο, Δεκεμβρίου 7

Πόσα πληρώνουμε σε βουλευτές - μέλη επιτροπών για μόλις μία μέρα

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για μόλις μία μέρα στις επιτροπές προβλέπεται να μοιραστούν 148 βουλευτές. Πόσα θα πάρουν
Το ποσό των 18.600 ευρώ για μόλις μία ημέρα προβλέπεται να μοιραστούν, πέραν της μηνιαίας αποζημίωσής τους, 148 βουλευτές που μετείχαν σε πέντε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής. Δηλαδή, περίπου 125 ευρώ ο καθένας.   

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", τυχεροί για τη χθεσινή μέρα ήταν επτά γαλάζιοι οι Ελ. Αυγενάκης, Γ. Κοντογιάννης, Ευστ. Κωνσταντινίδης, Ι. Πλακιωτάκης, Δ. Τσουμάνης, στις Επιτροπές Παραγωγής - Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γερ. Γιακουμάτος και Ευ. Μπασιάκος, Δημ. Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων), μία από τον ΣΥΡΙΖΑ (Ευαγγελία Αμανατίδου στις Επ. Παραγωγής-Εμπορίου και Κοινωνικών ), δύο από το ΠΑΣΟΚ (Κ. Τριαντάφυλλος και Γ. Ντόλιος στις Επ. Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων) και ένας από τη Χρυσή Αυγή (Δ. Κουκούτσης στις Επ. Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Περισσότερο "τυχεροί" ήταν οι βουλευτές -μέλη της Επ. Παραγωγής και Εμπορίου καθώς έγιναν τρεις συνεδριάσεις.
Σημειώνεται ότι χθες συνεδρίασε και η Επιτροπή Ισότητας με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας εις βάρος των Γυναικών. Αν η συγκεκριμένη συνεδρίαση συνυπολογιστεί τότε το ποσό μπορεί να ανέλθει στις 19.500 ευρώ, οι "διπλοθεσίτες" γίνονται περισσότεροι ενώ ο κ. Πλακιωτάκης δύναται να χαρακτηριστεί "πρωταθλητής" καθώς είναι και σε αυτήν μέλος.news247