Σάββατο, Ιανουαρίου 4

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

simitiskostas

Ας διαβάσουμε λοιπόν τι έγραφε σχετικά «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» της 20.11.1997, στο πρωτοσέλιδο ….δίπλα ακριβώς από την αναφορά της στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ….την προηγουμένη μέρα (το σχετικό κείμενο, παρακάτω ….με συνημμένη φωτο).

exoplismoi
Επίσης σε άλλο άρθρο (σελ.17) της εφημερίδας(φωτο) …. την ίδια ημερομηνία!!!!!!!!! ….με τίτλο, »Τρία μέτρα για την αγορά χρήματος» / Πράξεις swaps, εξωτερικός δανεισμός και εκδόσεις ομολόγων με ρήτρα ξένου συναλλάγματος» ….διαβάζουμε και τρίβουμε τα μάτια μας!
Ανέλαβε εσύ Μπαρμπανίκο τον παραπέρα σχολιασμό ….εγώ σταματάω εδώ ….έχω ξεχάσει τα οικονομικά μου ….τα σχετικά εγχειρίδια τα κατέβασα από την βιβλιοθήκη μου και τα πέταξα -κυριολεκτώ- στον σκουπιδοτενεκέ της γειτονιάς ….και πες μου ….πιστεύεις ότι «εκ συμπτώσεως» η εφημερίδα «είχε ανακατέψει» στο ίδιο φύλλο ….τα άρθρα για τα εξοπλιστικά με αυτά για τον εξωτερικό δανεισμό;
Εγώ λέω όχι! ….απλά δεν ήθελαν να γράψουν -τότε- ανοικτά ….το -σήμερα- πανθομολογούμενο ….ότι δηλαδή τα εξοπλιστικά χρηματοδοτήθηκαν με εξωτερικό δανεισμό ….από τους ίδιους τους «μειζοδότες» προμηθευτές ….επαυξάνοντας έτσι παράνομα και βρώμικα το δημόσιο χρέος.
[Κόφτο ....Αργύρη Ντινόπουλε (σήμερα στον ΣΚΑΪ)....έχει δίκιο ο Ν. ο Μαριάς όταν μιλάει για επονείδιστη -πρόστυχη λέω εγώ- επαύξηση του δημοσίου χρέους! Αλλά με ποια Δικαιοσύνη;;;;]
«O εξωτερικός δανεισμός σωσίβιο για την κρίση»
Πρoς ομαλοποίηση της αγοράς(!!!!!)
Στην αγορά των μακροχρόνιων ομολόγων σταθερού επιτοκίου στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον των νομισματικών αρχών*, προκειμένου να διαμορφώσουν συνθήκες ταχύτερης ομαλοποίησης της αγοράς χρήματος. Αναγνωρίζεται τώρα ότι η βάση της νομισματικής αναταραχής είναι η αγορά ομολόγων και σε αυτήν θα κατευθυνθούν τα μέτρα, με σκοπό να υπάρχουν υγιείς διέξοδοι για τους ξένους που ρευστοποιούν κρατικούς τίτλους λόγω ζημιών. Τούτο θα γίνει είτε με πράξεις ανταλλαγής παλαιότερων τίτλων με νέους υψηλότερης απόδοσης είτε με ευθεία αντικατάσταση αυτών μέσω της προσφυγής στον εξωτερικό δανεισμό.
Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών** συνήψε δάνειο ύψους 1 δισ. μάρκων και βρίσκεται σε συνεννοήσεις για δεύτερο ύψους 1,2 δισ. δολ. Mε τις κινήσεις αυτές επιχειρείται η «κάλυψη» των ξένων επενδυτών, ώστε να μην επαναληφθεί, κατά τον προσεχή κρίσιμο Δεκέμβριο, με τις υψηλές δανειακές ανάγκες ύψους περίπου 2 τρισ. δρχ., το φαινόμενο της μαζικής πώλησης ομολόγων από ξένους οίκους. H κυβέρνηση θέλει να αποφύγει σε κάθε περίπτωση μια τέτοια εξέλιξη, η οποία θα παρέτεινε τον χρόνο διατήρησης των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα ή ακόμα και θα προκαλούσε νέο κύμα ανόδου. Ήδη, δέχεται τις συνέπειες της παρούσης ανόδου των επιτοκίων, η οποία ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση αύριο από την Κτηματική Τράπεζα των νέων αυξημένων επιτοκίων για τα στεγαστικά δάνεια. (Σελ. 17)»
* Άρχων των «νομισματικών αρχών» ….του σκότους ….του εβραϊκού δηλαδή ιδρύματος Rothschild ….ήταν τότε ο Λ. Παπαδήμος, άνθρωπος του Σημίτη.
** Στο υπουργείο Οικονομικών -ευρύτερα- »σκατζήδες» ….συγγνώμη υπουργοί ήθελα να πω ….ήταν ο Γιάννος ο κουμπάρος του σημερινού «σκατζή», αντάμα με τον Χ. Πάκτα, τον Α. τον Μπαλτά, τον Δρυός πεσούσης -χώρας- ξυλευόμενο
….και τον «εδώ πολυφαγείο ….ειδικό των swaps» …. Νικόλα Α Χριστοδουλάκη ….«πολυτεχνίτη» σύντροφο της καλο-πληρωμένης ….εβροπαίας επιτρόπου των ψαριών και ταυτόχρονα ….»ερημοσπίτη» , ειδικό της αποδιοργάνωσης και της διάλυσης της οικονομίας της χώρας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Γ.Δ.
— ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
— Το θέμα δεν είναι να αναλάβω εγώ ή εσύ για να αναλύσουμε ή να σχολιάσουμε. Το θέμα είναι αν υπάρχει δικαιοσύνη για να τους περιλάβει όλους και να τους αλλάξει τον αδόξαστο.
Οι ευθύνες του Τσοχατζόπουλου για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ, ως του καθύλην υπουργού, είναι αδιαμφισβήτητες και τεράστιες. Όμως δεν μιλάμε για την αγορά ενός κιλού οσπρίων χύμα, ένα λίτρο λάδι και ένα τέταρτο φέτα βαρελίσια. Μιλάμε για προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι μίζες των οποίων καλύπτουν το 80% του αρχικού (πριν τη φούσκα του) επονείδιστου πραγματικού δημόσιου χρέους. Μιλάμε για τρισεκατομμύρια τότε δραχμές (μεταφρασμένα σε δις $ ή σε δις €).
— Είχα πει πριν από καιρό, ΝΑΙ ο Τσοχατζόπουλος είναι ένοχος, αλλά εξίσου ένοχοι είναι ο Σημίτης και ολόκληρο το προδοτικό οικονομικό επιτελείο των καθηγητάδων υπουργών, και εξίσου ένοχοι είναι και οι εβραίοι δανειστές.
Τα συγκεκκριμένα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δημοσιεύματα στην ίδια εφημερίδα την ίδια μέρα, αποδεικνύει ότι ήταν παγκοίνως γνωστό, ότι ενώ η χώρα είχα άδεια ταμεία, με τη σύμφωνη γνώμη ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου και φυσικά του τότε πρωθυπουργού Σημίτη, συνήφθησαν εξωπραγματικές συμφωνίες προμηθειών, παρόμοιες των οποίων δεν είχαν ξαναϋπογραφεί στο παρελθόν. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, αποδεικνύεται ότι εξεύρισκαν εύκολα δάνεια, για να καλύψουν το κόστος προμηθειών, ΑΦΟΥ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ.
— Στις κρατικές προμήθειες, ο νόμος δεν υποχρεώνει τα αρμόδια κρατικά όργανα (που δεν είναι μόνον ο Τσοχατζόπουλος και τα τακίμια του) και τις επιτροπές, να λαμβάνουν μερικές προσφορές για να κάνουν τις ταχυδακτυλουργίες τους. Ο νόμος υποχρεώνει τους πάντες κύριε Ρακιντζή, να έχουν πλήρη και σαφή εικόνα της αγοράς. Της πραγματικής αγοράς, για οποιοδήποτε εμπορεύσιμο διεθνώς είδος ή υπηρεσίας. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ότι ο Σημίτης ή ο Παπαντωνίου ή ο Χριστοδουλάκης ή οποισδήποτε άλλος υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, δεν έβαζαν την υπογραφή τους επειδή είχε υπογράψει ή είχε εισηγηθεί ο Τσοχατζόπουλος, αλλά υπόγραφαν έναντι του ειδικού τους καθύλην μεριδίου ευθύνης και όφειλαν να γνωρίζουν τα πάντα ως προς τα πραγματικά κόστη των εξοπλισμών και δια τούτο έκαστος εξ αυτών έχει και από μια στρατιά συμβούλων.
Από την άλλη, οι δανειστές (ξένες σιωνιστικές τράπεζες) δεν είναι άμοιρες ευθυνών. Έδιναν δισεκατομμύρια $ ή €, με μια αρρωστημένη «ευκολία!!!!!!» Εδώ, ο κάθε έλληνας, έχει πάρει κάποιο ψωροδάνειο για να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του και η δανείστρια τράπεζα, για να τον χρηματοδοτήσει (δηλαδή να του δώσει δάνειο που δεν καλύπτει το 100% της δαπάνης απόκτησης κατοικίας) τον ξεσκίζει τον δανειολήπτη με υπερβολικές εγγυήσεις (υποθήκες σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία μεγαλύτερης αξίας) και αν δεν της φτάνουν, απαιτεί να φασωθούν και τριτεγγυητές. Οι λογιστές και οικονομολόγοι ξέρουμε, ότι ανάλογες πρακτικές ισχύουν και για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, ΕΚΤΟΣ και αν ο διευθυντής του τραπεζικού υποκαταστήματος είναι βρομιάρης και λαδώνεται.
ΕΦΟΣΟΝ η τραπεζική πρακτική είναι γνωστή και επίσης γνωστό ήταν τοις πάσι, ότι τα κρατικά ταμεία το 1997 ήταν άδεια, τι εγγυήσεις λάμβανε το διεθνές σιωνιστικό τραπεζικό κατεστημένο, για να χορηγεί δισεκατομμύρια δάνεια στις σάπιες κυβερνήσεις Σημίτη???? Τις ελιές από τη σαφρακιασμένη μούρη του σιωνιστή πρωθυπουργού???? Μη τρελαθούμε τελείως και ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Και οι ξένοι τραπεζίτες δανειστές, ήσαν γνώστες και επομένως συνένοχοι στη κατασκευή του επονείδιστου Ελληνικού δημόσιου χρέους με τις υπερτιμημένες κατά 800% προμήθειες εξοπλισμών. Οι ξένοι τραπεζίτες δανειστές, γνώριζαν τα πάντα, καλύτερα από τον καθένα, εν γνώσει τους έδιναν και κρυφά δάνεια που δεν καταγράφονταν στα κρατικά βιβλία, μέχρι που καταχωρήθηκαν ετεροχρονισμένα τα 3 τελευταία χρόνια και διόγκωσαν το δημόσιο χρέος.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΕΥΩΝ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ) ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΤΥΡΑΝΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΡΟΜΦΑΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/
 .makeleio.gr/