Τετάρτη, Ιανουαρίου 1

Οι πιο όμορφα στολισμένες πόλεις τα Χριστούγεννα

florida
Όλος ο πλανήτης έχει φορέσει τα καλά του και οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου βρίσκονται σε διάθεση εορταστική. Λαμπιόνια, τεράστια στολισμένα δέντρα και δρόμοι που θυμίζουν λεωφόρους με φώτα βάζουν τον κόσμο από την γκρίζα καθημερινότητα και το γεμίζουν με αισιοδοξία και χαρά. Το National Geographic επέλεξε  μέρη του πλανήτη που κλέβουν την παράσταση για τον εορταστικό τους στολισμό.



Η ισπανική μονή του 16ου αιώνα έχει στολιστεί λιτά αλλά εντυπωσιακά. Τα 144 παράθυρα έχουν φωτιστεί περίγυρα ενώ ο εξωτερικός χώρος έχει ντυθεί με εκατοντάδες λαμπάκια.
Φωτογραφία: John Coletti

 Γκέτεμποργκ, Σουηδία
sweden
Το άρωμα των καβουρδισμένων αμυγδάλων προαναγγέλλει τον ερχομό της Αγίας Lucia. Πέντε εκατομμύρια λαμπάκια και περισσότερα από 700 δέντρα έχουν κυριολεκτικά ντυθεί με φωτάκια κάνοντας τη νύχτα μέρα. Χορωδίες τραγουδούν στους δρόμους και χριστουγεννιάτικες μελωδίες ακούγονται από παντού.Tivoli Gardens, Κοπεγχάγη
copenhagen

Η γιαπωνέζικη παγόδα, ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στην λίμνη Tivoli είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στολισμένα μέρη της Δανίας.
Φωτογραφία: Sisse Brimberg & Cotton Coulson
. Βιέννη,Αυστρία
vienna

Η Βιέννη στην πιο ρομαντική εκδοχή. Στεφάνια με λαμπάκια πάνω από λεωφόρους και καταστήματα διακοσμημένα με κλαδιά πεύκων και μεταξωτές κορδέλες. Οι γιγάντιοι πολυέλαιοι οδηγούν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.
Φωτογραφία: Sandra Raccanello



Halkidikifocus.gr |  http://www.halkidikifocus.gr/news/