Πέμπτη, Ιουνίου 23

Οργια κτηνοβασίας στην Ελβετία

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν τα περιστατικά κτηνοβασίας στην Ελβετία, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι περισσότερα από 10.000 άτομα είναι «επιρρεπή» σε ερωτικές περιπτύξεις με άλογα. Μόνο για το 2014 καταγράφηκαν επίσημα 1.709 κρούσματα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ένα άλογο κάθε τρεις ημέρες πέφτει θύμα σεξουαλικής επίθεσης, καθώς σημειώθηκαν 105 σχετικά
περιστατικά. Την ίδια ώρα οι φιλοζωικές εκφράζουν φόβους ότι ο πραγματικός αριθμός είναι εξαιρετικά μεγαλύτερος, καθώς τα περισσότερα κρούσματα δεν γίνονται καν γνωστά.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης Tier im Recht μόλις ένα στα δέκα κρούσματα που καταγράφονται αφορά επίθεση σε βάρος αλόγου. Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Αντρέας Ρούτιμαν εκτιμά πως ο αυξημένος αριθμός περιστατικών με άλογα μπορεί να σχετίζεται με την αυξημένη αίσθηση κινδύνου. «Για να φτάσεις σε ένα άλογο πρέπει να τρυπώσεις σε έναν σταύλο και άρα ο κίνδυνος να γίνεις τσακωτός είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με μια αντίστοιχη επίθεση σε βάρος ενός κατοικίδιου». Στην Ελβετία εκτιμάται ότι υπάρχουν 110.000 άλογα που ζουν σε 18.000 φάρμες.
Να σημειώσουμε ότι στην Κεντρική Ευρώπη η κτηνοβασία έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, καθώς γίνεται προσπάθεια …αποποινικοποίησης της.  Πρόσφατα μάλιστα είχαμε και την δημιουργία οίκου ανοχής στην Γερμανία για κτηνοβάτες ενώ στη Δανία προχώρησε στην απαγόρευση με τον αρμόδιο (Γεωργίας) Δανό υπουργό Νταν Γιόργκενσεν, να δηλώνει ότι το σεξ με τα ζώα «βλάπτει τη φήμη της χώρας στο εξωτερικό, ενώ δεν είναι δυνατόν το σεξ με ζώα να είναι συναινετικό».
Τι ισχύει στις άλλες χώρες;  Στη Βρετανία, η κτηνοβασία απαγορεύθηκε το 1290 κατά τη βασιλεία του Εδουάρδου του 1ου. Στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία η κτηνοβασία απαγορεύθηκε την τελευταία δεκαετία. Το 2012, η κυβέρνηση της Ανγκέλα Μέρκελ απαγόρευσε την κτηνοβασία και στη Γερμανία με την αιτιολογία ότι «τα ζώα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για προσωπικές σεξουαλικές δραστηριότητες ούτε να εκδίδονται σε τρίτους για σεξουαλικές δραστηριότητες και να εξαναγκάζονται να λειτουργήσουν με τρόπους που δεν συνάδουν με το είδος τους». Πέρυσι την πρακτική απαγόρευσε και η Σουηδία και ουσιαστικά η κτηνοβασία επιτρέπεται ακόμα στη Φινλανδία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.http://www.naxospress.gr