Αντιπεριφερειάρχης της Δούρου καταγγέλλει Κυβέρνηση και Κωνσταντάτο για το Ελληνικό

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση , μα και στον δήμαρχο Ελληνικού κ. Κωνσταντάτο, εξαπολυει με αφορμή την κυρωση της συμβασης για την αξιοποιηση του χωρου του πρωην αεροδρομίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και εκλεγμένο μέλος του ΠΕ.ΣΥ Αττικής στο Νότιο Τομέα, Παναγιώτης Αθανασιάδης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, κατηγορεί την Κυβέρνηση για ξεπούλημα και το δήμαρχο Ελληνικού για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.«Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες ουκ ολίγων περιπτώσεων, όπου αποφασισμένες αυτοδιοικητικές αρχές με μεθοδικότητα, σχέδιο και προσήλωση στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, κατάφεραν να αποσπάσουν εκτάσεις, που προορίζονταν για ξεπούλημα μέσω της μεταφοράς τους στο υπό συγκρότηση Υπερταμείο.

Τα παραδείγματα πάρα πολλά και αφορούν αυτοδιοικητικές αρχές από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Θλιβερή εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα αποτελεί ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο οποίος δούλεψε μεν με σχέδιο και μεθοδικότητα, αλλά με προσήλωση στην ικανοποίηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Ωστόσο, η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων του από τον κο Κωνσταντάτο δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση, που εν γνώσει της προχωρά ολοταχώς σε μία ενέργεια, που όχι μόνο δεν υπερασπίζεται, αντίθετα υπονομεύει καίρια το δημόσιο συμφέρον.

Κι αυτό όχι μόνο γιατί το τίμημα της μεταβίβασης των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ και άρα της ιδιοκτησίας του χώρου του πρώην αεροδρομίου είναι εξευτελιστικό, καθιστώντας τη διαδικασία τον ορισμό του «ξεπουλήματος».
Αλλά κυρίως γιατί, γνωρίζοντας τόσο η ίδια η κυβέρνηση όσο και ο αγοραστής τα κραυγαλέα νομικά και τυπικά κενά της επικείμενης παραχώρησης, φροντίζουν να προεξοφλήσουν πως, όταν -με το καλό- ακυρωθεί το ξεπούλημα, το ελληνικό δημόσιο θα αναλάβει όλα τα βάρη (συμπεριλαμβανομένων τόσο των αποζημιώσεων σε όσους είδαν την περιουσία τους να υπεξαιρείται παράνομα όσο και των διεκδικήσεων του ίδιου του αγοραστή, όπως αυτές περιγράφονται σε αυτή καθαυτή τη σύμβαση).

Δυστυχώς γι’ αυτούς το παραπάνω «μυστικό» το ξέρουν πάνω από δύο. Και γι’ αυτό ακόμα και αν χαθεί η σημερινή μάχη και κυρωθεί η σύμβαση, γρήγορα ή λιγότερο γρήγορα θα κερδηθεί ο πόλεμος και θα ακυρωθεί το ξεπούλημα».http://airetos.gr/