Δωρεά μισού εκατομμυρίου ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Φωτογραφία για Δωρεά μισού εκατομμυρίου ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Μία μεγάλη δωρεά για την αγορά νέου εξοπλισμού στην Καρδιολογική Κλινική-Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία θα βελτιώσει περαιτέρω τις προσφάτως αναβαθμισμένες υπηρεσίες του νοσηλευτικού ιδρύματος (εδώ).

Αφορά στην προμήθεια νέου στεφανιογράφου χάρη στη δωρεά 400.000 ευρώ από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ενώ από 50.000 ευρώ δωρίζουν η οικογένεια ΚΑΡΕΛΙΑ και το Ίδρυμα
Καπετάν-Βασίλη, προκειμένου να συμπληρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την αγορά.

«Ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκφράζω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες για αυτή την τόσο σπουδαία δωρεά. Ενέργειες που αντανακλούν το μεγαλείο της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης και σου υπενθυμίζουν με το πιο καθαρό τρόπο ότι δεν έχει χαθεί η Ελπίδα και η Αισιοδοξία για ένα καλύτερο κόσμο» δηλώνει ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γεώργιος Μπέζος.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Καλαμάτας θα προχωρήσει στην αποδοχή των δωρεών, ενώ ήδη ομάδα εργασίας έχει ξεκινήσει να «ξεσκονίζει» τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες κάθε τέτοιου μηχανήματος που προσφέρουν οι μεγάλες εταιρίες του χώρου. Στη συνέχεια, θα οριστεί ο φορέας υλοποίησης-οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος θα προβεί σε όλη την διαγωνιστική διαδικασία και έρευνα αγοράς προκειμένου να ολοκληρωθεί η προμήθεια και εγκατάσταση του νέου στεφανιογράφου.

Στόχος της Διοίκησης είναι όλη η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί με τη λήξη του έτους. Ήδη Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση ύστερα και από την έλευση της σημερινής επιστολής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

«Με σκληρή δουλειά, αγάπη και μεράκι, κερδίζουμε καθημερινά το στοίχημα της προσφοράς υψηλών και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο μας. Στο Νοσοκομείο όλων των Πελοποννησίων.

Υπηρετούμε καθημερινά το βασικό αγαθό της Υγείας που βρίσκεται στη καρδιά του κοινωνικού κράτους και αποτελεί υπόθεση εθνική, κοινωνική κυρίως όμως υπόθεση όλων μας. Η σημερινή πράξη δωρεάς επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο αυτόν το σημαντικό κανόνα» σημειώνει ο κος Μπέζος.
medispin