Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ: Σύγκλιση ανελευθερίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ & Νέας Δημοκρατίας

Δελτίο Τύπου Νέα Δεξιά
Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε σύγκληση των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος.
Εκτός από την ανακοίνωση από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για υποχρεωτική προμήθεια –με πόρους του κάθε Ιδιώτη- και λειτουργία POS μηχανισμών από κάθε επιχείρηση από 1/1/2017, διαβάσαμε και τις προτεινόμενες θέσεις του οικονομικού επιτελείου του κ.Μητσοτάκη για εξωφρενική μείωση του ορίου χρήσης μετρητών στα 500 ευρώ μόνο, και για πληρωμή
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ του μισού μισθού των Δημοσίων Υπαλλήλων σε ειδικό λογαριασμό που θα τον χρησιμοποιούν μόνο για συναλλαγές μέσω κάρτας και όχι μετρητών!
Η τελευταία άκρως ανελεύθερη και αυταρχική πρόταση, είχε υποβληθεί ξανά από τον κ. Μητσοτάκη σε άρθρο με τίτλο «Πλαστικό χρήμα ή μετρητά;» τον Ιούλιο του 2015.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ θεωρεί ότι σε ένα κράτος ελευθερίας δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική η χρήση πλαστικού χρήματος, κυρίως με σκοπό την διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων και συναλλαγών των πολιτών.
Δεν είναι δυνατόν το Κράτος για λόγους φοροεισπραχτικούς, να μειώνει την Ελευθερία των Πολιτών για χρήση -κατά την δικιά τους βούληση- χαρτονομισμάτων ή πλαστικού χρήματος, με κυβερνητικά ελεγχόμενο ηλεκτρονικό φακέλωμα συναλλαγών, αντίθετο στο άρθρο 9Α του Συντάγματος.
Δυστυχώς, τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όσο και ο «προοδευτικός» κ. Μητσοτάκης, ενδιαφέρονται απλά για το πώς θα αδειάσουν το κομπόδεμα των Ελλήνων, αφού πρώτα έχουν υφαρπάξει τις περιουσίες τους.
Επίσης, δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να προτείνει τους Δημόσιους Υπαλλήλους ως πειραματόζωα, που θα πληρώνονται εξαναγκαστικά τον μισό μισθό τους σε «πιστωτικές μονάδες» που μόνο μέσω Κάρτας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν.
Στη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ τασσόμαστε υπέρ της Ελευθερίας αυτοδιαθέσεως της περιουσίας των Ελλήνων ως ύψιστο αγαθό, και υπέρ της Ελεύθερης επιλογής από τους Πολίτες του μέσου πληρωμής των συναλλαγών τους (μετρητών ή πλαστικού χρήματος).http://neadexia.gr