ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ… ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ???

dans-festivali-suriyelileri-ikiye-boldu-7788743_825b671715e7428276f9Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν μεγάλο σκάνδαλο αναφέρεται ότι την ίδια ώρα που ο πόλεμος συνεχίζεται σκληρός στην Συρία, στην πρωτεύσασα Δαμασκό βρήκαν την ευκαιρία να οργανώσουν μια μεγάλη χορευτική ερωτική γιορτή με την χαρακτηριστική ονομασία, «I love Damascus»,  δείχνοντας το μεγάλο… μαρτύριο των κατοίκων της.
Η γιορτή προβλήθηκε από το facebook και προσέλκυσε χιλιάδες κατοίκους της περιοχής που συγκεντρωθήκαν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Συρίας γιορτάζοντας τον…
έρωτα με χορούς και άλλα τραγελαφικά στιγμιότυπα.
_57fe35b118c7732d6ca0e72b

Οι φωτογραφίες selfie από πολλούς που αποθανάτιζαν τις όμορφες και ερωτικές αυτές στιγμές. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός μετέχοντος στο μεγάλο αυτό πάρτι, του Majd Saleh, που έγραψε στο face book «τώρα ετοιμάζομαι να πάω να χορέψω μέχρι το πρωί»!


_41
Κάποιοι βέβαια αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατό ενώ να καίγεται το Χαλέπι στην Δαμασκό να οργανώνουν χορευτικές φιέστες, όπως ο Mustafa Caviş που αναρωτήθηκε επίσης στο face book ότι «ενώ άνθρωποι σκοτώνονται πως έχουμε εμείς την διάθεση να… χορεύουμε!»
_57fe363218c7732d6ca0e733
Πάντως η μεγάλη αυτή φιέστα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και όπως έγινε γνωστό πήραν μέρος χιλιάδες κάτοικοι που χόρεψαν και γλέντησαν μέχρι πρωίας.
Εμείς πάντως θα περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες τα νέα κύματα αυτών των… δυστυχισμένων και κυνηγημένων προσφύγων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr