Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27

Απόφαση ΒΟΜΒΑ ! ΉΡΘΕ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕΒ ! Δεν είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ! Είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ! !

EΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ! !

Φωτογραφία του Βασίλης Κασιμάτης.
Βασίλης Κασιμάτης
Από τον Μάρτη του 2015 .... ( στη πολιτική εκπομπή μου "Αντι-Δράσεις" στο ΑΡΤ ) μέχρι σήμερα, φωνάζω και τσακώνομαι με όσους βουλευτές & υπουργούς είχα καλεσμένους στα πάνελ μου και μιλούσαν για "προσφυγικό" αντί "λαθρομεταναστευτικό".
Έχω γράψει πολλάκις για το τι είναι :
Προσφυγας - Μετανάστης - Λαθρομετανάστης. 
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι δεν έχουμε πρόσφυγες !
Ήμουν ο μόνος παρουσιαστής-δημοσιογράφος σε κανάλι Εθνικής Εμβέλειας, που τα έλεγα αυτά εξ αρχής. 
Σήμερα δικαιώνομαι!
Και πάντα είχα απέναντί μου "επώνυμους "πολιτικούς που έλεγαν "τα δικά τους" αδιαφορώντας για ... ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ & ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!
Πολιτικούς που ορισμένες φορές είχαν ... "κατά τύχη" και σχέση με ΜΚΟ που "κατά τύχη πάλι, πλουτίζουν" για να ασχολούνται δήθεν με "πρόσφυγες"!

Στο δια ταύτα:
Προ μερικών μηνών και με την υπ' αρ. 120/2015 (Β'Τμήμα Διακ.) το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εξέδωσε απόφαση όπου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, πρόσφυγας είναι μόνο όποιος φεύγει από εμπόλεμη ζώνη (χώρα) και μεταφέρεται στην πρώτη ασφαλή χώρα. 
Και ενάμιση χρόνο το κάνουν "γαργάρα" τα ... λοιπά ΜΜΕ!
Αυτό σημαίνει πως Σύροι και Ιρακινοί που φεύγουν από τις χώρες τους είναι πρόσφυγες στην Τουρκία, την πρώτη ασφαλή χώρα. 
Όταν έρχονται στην Ελλάδα είναι μετανάστες και αν εισέλθουν παρανόμως είναι λαθρομετανάστες.
Το νομικό πλαίσιο είναι σαφές. 
Το πολιτικό είναι που το κάνει προβληματικό, λόγω ίδιων συμφερόντων.
Το ΣτΕ, το οποίο έκρινε ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα καθώς έχει κυρώσει την Σύμβαση της Γενεύης.
Αποφάσισε μάλιστα, ότι μπορεί να γίνει επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών που εμφανίζονται ως «πρόσφυγες», από την Ελλάδα στην Τουρκία!
"Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι".  
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, μετά από προσφυγή δύο Σύρων, που ζητούσαν να μην επιστρέψουν στην γείτονα χώρα και να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου (είχαν προηγηθεί αποφάσεις του γραφείου ασύλου της Λέσβου), με τις οποίες είχαν απορριφθεί ως απαράδεκτα τα αιτήματα να τους αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα και να τους παρασχεθεί άσυλο στην χώρα μας.
Αυτό όμως δεν έπαιξε πουθενά στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. 
Φαίνεται πως η μπίζνα με τις ΜΚΟ είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που βγάζω εδώ και ένα μήνα στο ΑΡΤ και στην εφημερίδα, με 3 αλλεπάλληλα δημοσιεύματα "φωτιά" ... και τα λεφτά κι ακόμα περισσότερα !!!
"Είναι πολλά τα λεφτά... Άρη", ειχε πει ο Σ. Καλογήρου στον Κούρκουλο και ... τον έσφαξε!
Να ευχαριστήσω το Voice News.gr και τους συνεργάτες του για τη συνεργασία που είχαμε σε αυτό το ρεπορτάζ.