Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ :Σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη Λέσβο, το τελευταίο 20ήμερο

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ  ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ
Σημαντική αύξηση των ροών μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο υπήρξε το τελευταίο 20ήμερο με το συνολικό αριθμό των εγκλωβισμένων στο νησί να φτάνει σήμερα το πρωί τους 3.653 όταν την 1η Ιανουαρίου ο αντίστοιχος αριθμός ήταν στους 3.181.

Από την 1η Ιουνίου και μέχρι σήμερα το πρωί στη Λέσβο πέρασαν 682 πρόσφυγες και μετανάστες. Την ίδια περίοδο στη Χίο πέρασαν 308 και στη Σάμο μόλις 48. Την τελευταία εβδομάδα είναι μηδενικές οι ροές προς τη Χίο και τη Σάμο. Το γεγονός ερμηνεύεται, σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση τουριστών στα ξενοδοχεία στα μικρασιατικά παράλια απέναντι από τη Χίο και τη Σάμο (περιοχές Τσεσμέ και Κουσάντασι), κάτι που δεν συμβαίνει στις ακτές απέναντι από τη Λέσβο που είναι φτωχές σε τουριστικές υποδομές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές, βρίσκονται εγκλωβισμένοι 9.459 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 3.653 βρίσκονται, όπως αναφέραμε, στη Λέσβο, 3.898 στη Χίο και 1.908 στη Σάμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ