Δευτέρα, Ιουλίου 17

Η ελληνική εταιρεία που καλεί τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη στη γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ



Η ελληνική εταιρεία που καλεί τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη στη γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ
Διέκοψε τη συνεργασία της με τα Lidl η ΕΒΟΛ – κάλεσμα προς τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη τους στην αλυσίδα

Ομόφωνα αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του Α.Σ. Βόλου, η διακοπή της συνεργασίας της ΕΒΟΛ με την αλυσίδα εκπτωτικών σούπερ-μάρκετ Lidl Ελλάς.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση μετά τη λήψη της απόφασης αναφέρονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, όπως είχε ήδη αναγγελθεί, έκτακτη, διευρυμένη και πολυπληθής συγκέντρωση, ανάμεσα σε Κτηνοτρόφους και Αγρότες της περιοχής μας, αλλά και σε μέλη και εργαζομένους του Α.Σ. Βόλου. Μοναδικό θέμα συζήτησης το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα LIDL, λόγω της απαράδεκτης και απαξιωτικής αντιμετώπισης της απέναντι στα τοπικά συνεταιριστικά προϊόντα, που εκδηλώνεται κυρίαρχα με την μη τοποθέτηση τους στα ράφια των καταστημάτων της. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο ότι έρχονται στον τόπο μας, δραστηριοποιούνται, αποκτούν κέρδη και απαξιώνουν τα τοπικά προϊόντα.
Έχουν στα ράφια τους 3.000 κωδικούς και δεν τοποθετούν 50 κωδικούς τοπικών προϊόντων. Δεν ζητάμε να τα προωθήσουν, αλλά απλώς να δώσουν στους καταναλωτές την επιλογή να τα επιλέξουν. Μας θέλουν μόνο για πελάτες και απαξιώνουν τα ελάχιστα τοπικά μας προϊόντα. Αυτό οι καταναλωτές του Θεσσαλικού χώρου δεν θα το συγχωρήσουν ποτέ. Διατράνωσαν οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι την αγανάκτηση τους, φωνάζοντας «Φτάνει πια, δεν μπορεί αυτή η χώρα να πληρώνει με τον ιδρώτα και το αίμα της και να απομυζούν τον κόπο της οι Γερμανοί». Ο Αγώνας θα είναι διαρκής, δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Θα είμαστε κάθε μέρα στις επάλξεις. Η φωνή μας θα ακουστεί σε όλη τη χώρα και θα υπάρξει κίνημα εναντίον των γερμανικών συμφερόντων Super Market LIDL, το οποίο και θα μεγαλώνει κάθε μέρα. Δεν θέλουμε προνομιακή μεταχείριση, θέλουμε να μπορούν οι καταναλωτές να επιλέξουν.
Δεν θέλουμε τέτοιες αλυσίδες στον τόπο μας. Να φύγουνε από τον τόπο μας. Τη φωνή των αγροτών με αυτό το αίτημα να είναι βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα την καταλάβουν στο πετσί τους. Αυτή η χώρα δεν αντέχει το ζυγό. Θέλουμε το καταναλωτικό κοινό ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας. Είμαστε βέβαιοι ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο αγώνας μας θα είναι καθημερινός και σύντομα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία για τον αποκλεισμό των καταστημάτων και στο Βόλο και στη Λάρισα με τα γεωργικά μας μηχανήματα, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές και με τα ελληνικά ζώα μας (πρόβατα, κατσίκια, γελάδια)».
kontastousagrotes.blogspot.gr
hellasforce.com