Παρασκευή, Ιουλίου 7

Στην εισαγγελέα διαφθοράς Παπαντωνίου - Κουράκου

Στην εισαγγελέα διαφθοράς Παπαντωνίου - Κουράκου
Του Παναγιώτη Στάθη
Για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή  βεβαίωση, έδωσαν αυτοπροσώπως έγγραφες εξηγήσεις στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.
Η κατηγορία αφορά στις δύο φορολογικές ενηµερότητες, τις οποίες φέρεται να έλαβε το ζεύγος Παπαντωνίου από τη ΔΟΥ Κηφισιάς, προκειµένου να πουλήσει πριν από έναν χρόνο το  ακίνητο της Σύρου. Σύμφωνα με το αδίκημα, για το οποίο κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι, οι  φορολογικές ενηµερότητες δεν έπρεπε να δοθούν, αφού υπήρχαν µη ρυθµισµένες φορολογικές οφειλές του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του.
Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγος του, η οποία μέχρι πρότινος ήταν στο εξωτερικό, εμφανίστηκαν οι ίδιοι  στο εισαγγελικό γραφείο, όπου κατέθεσε πολυσέλιδα υπομνήματα με τους ισχυρισμούς τους. Ως ύποπτοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις εν λόγω ενημερότητες.  Η κα. Τουλουπάκη, η οποία διερευνά τη νομιμότητα της πώλησης του ακινήτου της Σύρου, αφού μελετήσει  τις έγγραφες εξηγήσεις όλων των εμπλεκομένων, θα αποφανθεί για τιςεπόμενες κινήσεις της, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.