Δράση: Όταν οι δικαστές στρατεύονται στο κόμμα....

και γίνονται κομματόσκυλα
Δράση: Όταν οι δικαστές στρατεύονται στο κόμμα
Με μια φράση που είπε κάποτε ο πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας, «Η Δικαιοσύνη προσφέρει αποφάσεις όχι υπηρεσίες…», σχολιάζει η Δράση την τοποθέτηση της Κ. Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο. 
Πιο αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

«Η κ. Θάνου με την πολιτεία της δεν εκόσμησε τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, αρνούμενη πολλές φορές να κατανοήσει, ότι η δικαιοσύνη πρέπει να στέκεται μακριά από την πολιτική, τα κόμματα και τον συνδικαλισμό.
Η ίδια με τις δημόσιες παρεμβάσεις της -ιδίως εκείνη προς τους ευρωπαίους ομολόγους της λίγο πριν το αντισυνταγματικό δημοψήφισμα παρωδία του 2015 ή την άλλη για τη διεύρυνση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών- αυτοϋπονομεύθηκε ως φορέας ενός εκ των υπάτων αξιωμάτων της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Ο πρωθυπουργός αξιοποιεί πλέον την κα Θάνου με έναν προφανή σκοπό, αυτή να ασκήσει επιρροή στα ανοιχτά δικαστικά μέτωπα της κυβέρνησης με θεσμικό καπέλο και όχι ως απαξιωμένη συνταξιούχος. Παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα προς πολλούς παραλήπτες: οι δικοί μας άνθρωποι δεν χάνουν ποτέ, δεν συνταξιοδοτούνται, αλλά επιβραβεύονται και αξιοποιούνται.
Είναι άλλο θέμα εάν η ίδια η κ. Θάνου αγνοεί αυτό που δήλωσε κάποτε ο πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας: «Η Δικαιοσύνη προσφέρει αποφάσεις όχι υπηρεσίες…»..liberal.gr