Οι αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup, αναδεικνύουν σε όλο τους το μεγαλείο, το γεγονός ότι, το ευρωκαθεστώς μας έριξε μεθοδικά σε μια παγίδα χρέους από την οποία η χώρα  δεν μπορεί να βγει όσο παραμένει δέσμια του ευρώ και των τραπεζών που ελέγχονται από το Βερολίνο.

Και ενώ οι εδώ κυβερνώντες, με το κλείσιμο του ματιού των δήθεν αντιπολιτευόμενων της ΝΔ που ομνύουν στο ίδιο ευρώ-ταμπού, έδωσαν και τα τελευταία ιμάτια της χώρας στους ξένους κατακτητές, αυτοί δεν τήρησαν καμιά από τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις του συμφώνου παράδοσης. Η αξιολόγηση δεν έκλεισε και το χρέος δεν ρυθμίστηκε.

Και ενώ οι ξένοι κατακτητές δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω, υλοποιούνται με γοργό ρυθμό, μεταξύ άλλων οι ακόλουθες εθνοκτόνες ρήτρες που έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΑΝΕΛ με την Συμφωνία-Απόφαση του Ιουλίου 2015, η οποία επικαιροποείται και γίνεται συνεχώς και ποιο επαχθής για τη χώρα μας με κάθε νέο Eurogroup.

1η Ρήτρα ).Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως».Στην αγγλική το αντίστοιχο κείμενο αναφέρει

2η Ρήτρα). «Ονομαστικό κούρεμα του χρέους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί».

3η Ρήτρα ). Ρήτρα υποθήκευσης-ρευστοποίησης της εθνικής περιουσίας μέσω του υπερΤαμείου!

Αλλά ας πιάσουμε τα πράγματα απο την αρχή.Η ένταξή της Ελλάδας στην ευρωζώνη έγινε με την προϋπόθεση ότι, πληρούσε ορισμένες  βασικές προϋποθέσεις, η κυριότερη από τις οποίες ήταν να υπάρχουν αποδεκτά όρια δημόσιου και εξωτερικού χρέους. Κατά συνέπεια, χωρίς να αρνείται κανείς ευθύνες κυβερνητικής κακοδιαχείρησης, πολύ δύσκολα μπορεί να υποστηριχθεί ότι, σήμερα πάνω απ’ όλα πληρώνουμε αμαρτίες χρεών του απώτερου παρελθόντος.

Αλλά και τα μαζικά δάνεια που μας χορήγησαν οι Εταίροι μετά την ένταξή μας  στο ευρώ, δόθηκαν στη βάση μιας επαρκούς πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας την οποία υποτίθεται ότι είχαν ελέγξει οι δανειστές. Με άλλα λόγια, οι ευθύνες για τις συνέπειες αυτών των δανείων είναι δική μας αλλά και δική τους.

Με την έλευση της κρίσης το 2008, η χώρα μας κατέρρευσε υπό το βάρος αυτών των τεράστιων χρεών που είχαν φορτωθεί με υψηλά επιτόκια, με swaps και διάφορα  «κλεπτοκρατικά κόλπα» της Goldman Sachs και των άλλων αρπαχτικών. Με δεδομένο ότι, η ενσωμάτωσή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν τις επιτρέπει να κηρύξει πτώχευση μέσα στο ευρώ, όπως έχει γίνει σε εκατοντάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις διεθνώς σε χώρες με δικά τους νομίσματα, η Ελληνική κυβέρνηση σύρθηκε και σέρνεται ως επαίτης μέσα στην παγίδα χρέους για να εισπράξει τη δόση νέων δανείων. Και όπως ο κάθε εξαρτημένος, υποχρεώνεται να δεχτεί όλες τις ακραίες απαιτήσεις των «προμηθευτών».

Από το 2014 και μετά,  λόγω της κατακόρυφης πτώσης της τιμής των υγρών καυσίμων που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 1/3 του εμπορικού μας ελλείμματος αλλά και λόγω των άγριων περικοπών σε συντάξεις, μισθούς κλπ., έχει ισοσκελισθεί ο κρατικός προϋπολογισμός όπως και το γενικό ισοζύγιο πληρωμών. Κατά συνέπεια, αν η Ελλάδα εξέδιδε  εθνικό νόμισμα με λελογισμένη υποτίμηση της τάξης του 25% και προχωρούσε σε στάση πληρωμών και νοικοκυρεμένη διαχείριση, θα μπορούσε να συνέλθει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Όμως, αν και κάτι τέτοιο έχει προταθεί από τον «κακό» Βόλφαγκ Σόϊμπλε για δικούς του λόγους, δεν επιλέγεται ως λύση, με συνέπεια η χώρα να βουλιάζει ολοένα και πιο βαθιά μέσα στην παγίδα χρέους. Τώρα πλέον, τα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε για αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων που διαρκώς αυξάνονται, είναι τόσο εξωφρενικά που καμιά, ακόμα και η  πλουσιότερη χώρα του κόσμου, δε θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει.

Στις 16 Μαΐου του 2016, το  European School of Management and Technology (ESMT) που εδρεύει στο Bερολίνο, δημοσίευσε μια μελέτη όπου αποκαλύπτεται πως, από το σύνολο των δανείων ύψους περίπου 220 δις ευρώ μεταξύ των ετών 2010-2014, τα 210,3 δις, δηλ. το 95%, έχουν επιστραφεί στους δανειστές για αποπληρωμές τοκοχρεωλυσίων και μόλις το 9,7 δις, δηλ. το 5%, έχουν εισπραχθεί από τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό.

Από το 2015 και μετά, όχι μόνο ολόκληρα τα νέα δάνεια θα γυρίζουν πίσω στους δ’ολιους δανειστές με πανοτόκια, αλλά επιπλέον 3,5%-2%, θα καταβάλλουμε από το πλεόνασμα του προϋπόλογισμού για τα επόμενα πενήντα χρόνια μέχρι το μέχρι το 2060!

Στο Eurogroup της 16/2/2017 αποφασίστηκε ότι,η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλλει σε τοκοχρεωλύσια το 10% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 (18 δις)  και στη συνέχεια το 20% του ΑΕΠ  (32 δις). Στο τελευταίο Eurogroup της 15/6/2017, πάρθηκαν ακόμα χειρότερες αποφάσεις. Μας χρέωσαν με ετήσιες χρεωστικές υποχρεώσεις 15% του ΑΕΠ (27 δις), μέχρι το 2023 και 20% του ΑΕΠ ( 32 δις μέχρι το 2060)!

Παρόμοια εξωφρενικού μεγέθους ποσά είναι αδύνατο να καταβάλλονται όχι  από μια χώρα όπως η Ελλάδα που βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης ύφεσης και οικονομικής παράλυσης, αλλά από χώρς όπως η Ελβετία,Γερμανία,Σουδία,ΗΠΑ κλπ.

Τ κάιριο ερώτημα που τίθεται είναι, από που θα βρεθούν αυτά τα τεράστια ποσά για να πληρωθούν οι εξωπραγματικές απαιτήσεις των δανειστών ;

Είναι προφανές ότι, αυτά τα ποσά θα καλυφθούν από την αφαίμαξη ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας μέσω του «Υπερταμείου», του αφελληνισμού των Ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων που λέγεται ότι υπάρχουν στη χώρα μας. Και σε τελευταία ανάλυση, από την κατάληψη και υφαρπαγή όλης της χώρας χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά. Μη μου πείτε ότι το σχέδιο αυτό δεν είναι πολύ καλύτερο και πιο αποτελεσματικό από μια αιματοβαμμένη εισβολή με τανκς αεροπλάνα και βαπόρια ;

Στην ξεδιάντροπη αυτή νέα κατοχή και κλοπή της χώρας μας, οι Γερμανοί  συνοδοιπόροι είναι η κυβέρνηση και αντιπολίτευση και τα εξωνυμένα ΜΜΕ με τους πουλημένους αργυρώνητους δημοσιογράφους που λειτουργούν ως σύγχρονοι μεταμοντέρνοι Γερμανοτσολιάδες.

 http://odosdrachmis.gr