Πολάκης ο λεβέντης.

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o


Πολάκης ο λεβέντης.
Ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας στον Γιάννη Βαρουφάκη, έκανε την εξής γραπτή δήλωση «αποφασίσαμε συλλογικά να υπογράψουμε έναν συμβιβασμό για να μην οδηγήσουμε στη καταστροφή τα φτωχά και μεσαία στρώματα και να μη χρεώσουμε την Αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με μια ιστορική και ανεπίστρεπτη ήττα. Γιατί εκεί οδηγούσε το σχέδιο σου…»

α. Η απόφαση σωτηρίας των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, σύμφωνα με τον Πολάκη, είναι συλλογική, ενώ το καταστροφικό σχέδιο Βαρουφάκη είναι προσωπικό («το σχέδιό του»). Για δες ρε κάτι ‘λεβέντες’ πως αποποιούνται των ευθυνών τους.  Το σχέδιο Βαρουφάκη, μπορεί να ήταν δικό του στον σχεδιασμό, Πολάκη, αλλά όλοι μαζί, συλλογικά, το υιοθετήσατε και το παίξατε. Ομαδικό ήταν το παιχνίδι, Πολάκη, έως ότου είδατε πως δεν σας βγαίνει και επειδή πηγαίνατε ντουγρού στην καταστροφή τα τομάρια σας, μέσω της καταστροφής των μεσαίων, φτωχών στρωμάτων και της χώρας, τρομάξατε και τότε, κάποιοι κάνατε τη στροφή (το άσπρο μαύρο). Τώρα ρίχνετε τις ευθύνες στον άλλο επειδή σας ξεβρακώνει. Για δε ρε κάτι λεβέντες που βγάζει η Κρήτη.
β. Εάν τελικά, Πολάκη, η ψήφιση του μνημονίου και η μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ είναι συμβιβασμός για τη σωτηρία των μεσαίων, των φτωχών στρωμάτων και της Ελλάδας (για την ήττα της  Αριστεράς δεν με ενδιαφέρει), αυτομάτως ομολογείς πως, λίγες μέρες πριν, με την συλλογική σας ψήφο υπέρ του ΟΧΙ, ψηφίζατε και προτρέπατε και όλους τους οικονομικά ασθενέστερους έλληνες να ψηφίσουν για την καταστροφή, τη δική τους και της χώρας τους. Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό Πολάκη; Πως θα πρέπει, τουλάχιστον, να εξαφανιστείς.
Άιντε, γιατί πολύ στο χαβαλέ σας έχουμε πάρει.
Το ζιζάνιο