Μας κοροιδεύει ακόμα κι αυτό κατάλαβες που φτάσαμε ;;--Αχτσιόγλου με μπόζα θεατρίνας: Η κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από το πρόγραμμα και την κρίση... --ΤΟ ΕΙΔΕ ΟΡΑΜΑ....

Χαρακτηρίζει τον Τσίπρα «αναμφισβήτητα, χαρισματικό -Αφού την έκανε υπουργό, ούτε στα πιο τρελά όνειρά της,-- και πρόθυμο πάντα να την βοηθήσει»
Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από το πρόγραμμα και την κρίση Τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο και μάλιστα με επιτυχία εκφράζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias. «Βρισκόμαστε σε μια καλή στιγμή, στοχεύοντας να βγούμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο. Όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, καθώς και η κυβέρνηση, δηλώνουν με βεβαιότητα ότι
αυτό θα γίνει και μάλιστα με επιτυχία» τονίζει και προσθέτει πως η κυβέρνηση «απέδειξε ότι ξέρει να διαπραγματεύεται προς όφελος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους στους οποίους είχε δεσμευτεί, ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από το πρόγραμμα και από την οικονομική κρίση».
Όπως αναφέρει στη συνέντευξή της, που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, βασικοί δείκτες της ελληνικής οικονομίας όπως ο ρυθμός ανάπτυξης, οι ξένες επενδύσεις και οι εξαγωγές επιστρέφουν στα επίπεδα προ κρίσης και εκφράζει την αισιοδοξία ότι «η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται».
Αναφερόμενη στις συνομιλίες με τον Πορτογάλο ομόλογό της σημειώνει ότι ήταν «πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες, διότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα ως προς τα μεγάλα πεδία δράσης του υπουργείου Εργασίας. Αναφέρομαι στις συλλογικές συμβάσεις, στον κατώτατο μισθό και στον αγώνα κατά της επισφάλειας στην αγορά εργασίας. Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται σε αυτά τα τρία πεδία, όπως εξάλλου και της πορτογαλικής κυβέρνησης».
Για τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς η κ. Αχτσιόγλου επισημαίνει ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σημαντική στήριξη, ιδιαίτερα εν όψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος» και προσθέτει πως «παρά ταύτα, οφείλω να πω ότι υπάρχουν σημεία στα οποία αναμέναμε μεγαλύτερη στήριξη απ’ τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ιδιαιτέρως αναφορικά με την αγορά εργασίας και συγκεκριμένα ως προς την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και την υπεράσπιση άλλων εργατικών δικαιωμάτων, που θεωρούμε ότι αποτελούν μέρος της θεσμικής και κοινωνικής παράδοσης της Ευρώπης».
Η υπουργός Εργασίας τονίζει επίσης πως «το γεγονός ότι στις διαπραγματεύσεις εμπλέκονται κυβερνήσεις και τεχνοκράτες δεν είναι καθόλου θετικό για την ΕΕ και αυτό δείχνει ένα δημοκρατικό έλλειμμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το να βρίσκεται η εξουσία των αποφάσεων σε χέρια ατόμων που δεν έχουν εκλεγεί είναι κάτι που η ΕΕ οφείλει να σκεφτεί να το αλλάξει, όπως πολλές φωνές απαιτούν». «Υποστηρίζουμε», προσθέτει «ότι πρέπει να υπάρχει λογοδοσία για τις αποφάσεις που λαμβάνονται».
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία του Έλληνα πρωθυπουργού με τους υπουργούς του η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει ότι «είναι, αναμφισβήτητα, χαρισματικός, πρόθυμος πάντα να βοηθήσει. Είναι ένα άτομο που συνδράμει πάντα, ελαφρύνοντας το φορτίο που έχουμε επωμισθεί. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, έχοντας μάλιστα υπ’ όψη ότι το δικό του φορτίο είναι πολύ βαρύτερο απ’ το ατομικό δικό μου ή άλλων υπουργών. Μας κάνει πάντα να ατενίζουμε τις προκλήσεις με μια ανανεωμένη αντίληψη, όντας ο ίδιος αυτός που έχει την πιο ανανεωμένη θεώρηση».Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από το πρόγραμμα και την κρίση