Πέμπτη, Φεβρουαρίου 8

Τα μασάει τώρα ο Χατζηνικολάου για τη Novartis - Τον κάρφωσαν ο Τριανταφυλλόπουλος και το FBI - Πόλεμος tweets

Τα μασάει τώρα ο Χατζηνικολάου για τη Novartis - Τον κάρφωσαν ο Τριανταφυλλόπουλος και το FBI - Πόλεμος tweets
O πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής σε συνέντευξή του στο zougla.gr ανέφερε πώς είχε δύο συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη του Real Group Νίκο Χατζηνικολάου. Αναφορά στο όνομα του κ. Χατζηνικολάου κάνει παράλληλα και το FBI με έγγραφο το οποίο απέστειλε στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Παραδέχθηκε πως είχε συναντήσεις με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου μετά τη συνέντευξη του Κ. Φρουζή στο zougla.gr.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου σε ανάρτησή του στο  twitter έγραψε:
«Ο κ. Φρουζής λέει ότι συναντήθηκε μαζί μου. Η μόνη περίπτωση αυτό να συνέβη είναι αν με επισκέφθηκε στη Realnews,στο γραφείο μου,παρουσία συναδέλφων δημοσιογράφων,ως εκπρόσωπος της Ένωσης Φαρμακοβιομηχανιών για ενημέρωση για τα αιτήματα τους.Προσωπική συνάντηση δεν υπήρξε ποτέ».
Βέβαια, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο εκδότης ανέφερε ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ τον κ. Φρουζή και τον είχε δει για πρώτη φορά σε φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε μετά την ανάδειξη του σκανδάλου της Novartis.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή tweet μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.





Σημειώνεται πως ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω Twitter ανέφερε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του προστατευόμενου μάρτυρα και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Η συνέντευξη του Κ. Φρουζή στο zougla.gr


O πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής σε συνέντευξή του στο zougla.gr ανέφερε πώς είχε δύο συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη του Real Group Νίκο Χατζηνικολάου. 
Μάλιστα, ο κος Φρουζής στη συνέντευξή του τονίζει πως στη συνάντηση με τον Ν. Χατζηνικολάου ήταν κι άλλα πρόσωπα, συνεργάτες του εκδότη.

Αναφορά στο όνομα του κ. Χατζηνικολάου κάνει παράλληλα και το FBI με έγγραφο το οποίο απέστειλε στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Τα στελέχη του FBI αναφέρουν ότι οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην εν λόγω ενημερωτική αναφορά βασίζονται σε εξέταση μαρτύρων, έγγραφα και λοιπό υλικό που αποκτήθηκε από την αμερικανική υπηρεσία, όπως και σε πληροφόρηση από τη Novartis Greece, επισημαίνοντας πως η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Στο έγγραφό του και το FBI αναφέρει πως ο εκδότης συναντήθηκε 3 - 4 φορές με τον Κωνσταντίνο Φρουζή στο γραφείο του τελευταίου.

Το έγγραφο του FBI

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο: 

«Ο ιδιοκτήτης της Real Media είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, ένας διάσημος δημοσιογράφος με επιρροή.

Ο Χατζηνικολάου συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, αντιπρόεδρο της Novartis, 3 - 4 φορές στο γραφείο του Φρουζή την περίοδο 2012-2014. Ο Χατζηνικολάου είχε εύκολη πρόσβαση στα Υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας, Παιδείας, Υγείας και Ανάπτυξης. Ο Νίκος κανόνισε συναντήσεις ανάμεσα στα παραπάνω υπουργεία και τον Φρουζή.

Σε αντάλλαγμα η Νovartis προχώρησε σε τεχνητή διόγκωση των τιμολογίων με τη Real Media. Για παράδειγμα, μία διαφήμιση για τη Real Media θα κόστιζε περίπου 2.000 ευρώ. Η Novartis για την ίδια διαφήμιση πλήρωνε 3.000 ευρώ.

Η διαφήμιση ήταν νόμιμη. Ωστόσο, η τιμολόγηση ήταν αυξημένη.

H Novartis πλήρωνε τα τιμολόγια απευθείας στη Real Media, έτσι ώστε η Real Media να πληρώνεται εντός τεσσάρων μηνών και όχι εννέα μηνών και με τη Real Media να μην έχει να πληρώσει προμήθεια στην εταιρεία Zenith για τη διαφήμιση».



zougla.gr
 http://politika-gr.blogspot.gr/