Το έλα να δεις με τη Novartis

  • Μία υπόθεση που θα απασχολήσει την Ελλάδα για αρκετούς μήνες βρίσκεται ακόμη στην αρχή
  • Το eReportaz, βέβαια, σας είχε προειδοποιήσει πως θα γίνει «σεισμός» από το 2017
  • Διαβάστε όλες τις πολιτικές αντιδράσεις
Υπόθεση «Σκάνδαλο Novartis»! Με τι έχουμε να κάνουμε εδώ; Με μία πραγματική υπόθεση, μία ενορχηστρωμένη ληστεία κατά του ελληνικού λαού, συγκεκριμένων στελεχών της φαρμακευτικής και πολιτικών, με υπερτιμολογήσεις, ξέπλυμα και μίζες;

Με μία ξεκάθαρη σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή ψευδομαρτύρων και δικαστικών;
Ή με ένα… αμερικανικό μήνυμα μέσω FBI προς το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, λίγο πριν τη διαφαινόμενη συμφωνία για το «Μακεδονικό», που βολεύει τις ΗΠΑ; Κάποιοι πιστεύουν σε αυτό τρίτο «ψαγμένο» σενάριο, μία δολοπλοκία, δηλαδή, με έδρα τη Ουάσινγκτον, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «ο Τσίπρας μας κάνει τη δουλειά και τον θέλουμε και την ερχόμενη τετραετία«…
Εδώ που τα λέμε, πέντε ή έξι μάρτυρες που μιλούν για βαλίτσες δεν στοιχειοθετούν υπόθεση και σε κάθε περίπτωση οι εισαγγελικές έρευνες πρέπει να φτάσουν ως τέλος για να επιβεβαιώσουν όλες αυτές τις μετακινήσεις «μαύρου χρήματος». Πέραν των μαρτύρων υπάρχει φωτογραφικό υλικό; Υπάρχουν τραπεζικές καταθέσεις, υπάρχουν καταγεγραμμένα τηλεφωνήματα;
Οι περισσότεροι έχουν αντιδράσει στα λόγια – κάποιοι μάλιστα απειλώντας πως τα ονόματα των προστετευόμενων μαρτύρων θα βγουν στη φόρα και πως η Ελλάδα είναι χώρα μικρή. Ο μόνος που αντέδρασε μέχρι στιγμής νομικά είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε μήνυση στον Αλέξη Τσίπρα και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
Οι εξελίξεις όπως διαμορφώνονται από το σκάνδαλο της NOVARTIS βρέθηκαν για 2,5 ώρες στο επίκεντρο της κοινής συνεδρίασης του Π.Σ. με το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία, μάλιστα, του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση συζητήθηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσουν κυβέρνηση και κόμμα, το προσεχές διάστημα.
Θυμηθείτε την έμμεση τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την υπόθεση: «Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου χρήματος, της μίζας και της διαφθοράς. Είναι εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής. Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες».
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέκεται στο γεγονός ότι η υπόθεση στηρίζεται σε καταθέσεις τριών άγνωστων  που θα μπορούσαν να λένε ότι θέλουν και μάλιστα υπό καθοδήγηση συγκεκριμένων ανθρώπων: «Σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού. Απαιτώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis. Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η Κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει».
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες, μπήκαν από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα χθες συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έβγαλαν στη φόρα ένα όνομα, δημιουργώντας μεγάλο προβληματισμό. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είπε στον ΑΝΤ1 ότι είναι στελέχη της Novartis οι μάρτυρες που «κελάηδησαν». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, αφού πρώτα κάλεσε ένα τηλεοπτικό σταθμό να κάνει αυτοψία στο σπίτι του για να αποδείξει πως δεν είναι ανακαινισμένο, αναρωτήθηκε: «Πώς τα ξέρει ο Πολάκης; Δεν θα ησυχάσω αν δεν κλείσω τον Τσίπρα φυλακή».
Το μήνυμα ότι «θα βγουν οι κουκούλες» στέλνει ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προς την κυβέρνηση στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.
Μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» υποστηρίζει: «Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν τσιμπάει. Η εν λόγω υπόθεση θα φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Δεν θα περάσει το λαθρεμπόριο λάσπης. Υυπάρχουν πάμπολλοι εθνικοί και διεθνείς νομικοί φραγμοί. Θα βγουν οι κουκούλες».
Ο Παναγιώτης Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά συγκεκριμένων ανθρώπων: «Βλέπω έλλειψη ψυχραιμίας, έναν εκνευρισμό που αποπνέει τελικά μάλλον μία κατάσταση ενοχής. Εκείνο που ζητά ο κόσμος πλέον, και δικαίως, είναι αυτό το μέγα σκάνδαλο να αποκαλυφθεί σε όλες του τις διαστάσεις».
Ο Μάριος Σαλμάς, βουλευτής της ΝΔ, είπε σε τηλεοπτικό σταθμό: «Ξέρουνε ποιοι είναι οι μάρτυρες. Άρα είναι στημένο. Ποιος είναι Σαλμάς; Είναι αυτός που τους χάλασε τη σούπα της NOVARTIS».
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα: «Το λογικό είναι όποιος κατηγορείται να ζητά να χυθεί φως μέσω της δικογραφίας και όχι να απειλούνται οι μάρτυρες, γιατί όποιος τους απειλεί και δεν λέει ότι πρέπει να μιλήσει ο δικαστής, κάποιο θέμα υπάρχει».
Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας στην ίδια εκπομπή τόνισε λίγο αργότερα: «Το πάρτι στο χώρο της υγείας και όπου έχει γίνει, αν έχει γίνει πάρτι, να ξεκαθαρίσει και ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του.»
Διάτρητη χαρακτήρισε τη δικογραφία, προϊόν ψευδομαρτυριών, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος κλήθηκε, μάλιστα, να ενημερώσει τον Προέδρου Γιουνκέρ και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Θεσμών: «Οι ψευδομάρτυρες, οι ηθικοί αυτουργοί και συναυτουργοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τακτική δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για σοβαρά αδικήματα, όχι μόνο κατά όσων σήμερα κατονομάζονται αλλά και κατά της ομαλής λειτουργίας της πολιτικής ζωής του τόπου. Όλα και όλοι στο φως της δημοσιότητας άμεσα και το πλήρες κείμενο της δικογραφίας, ώστε να αποκαλυφθούν η σκευωρία και οι προθέσεις των σκευωρών».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε: «Μια απόφαση δεν την ξέρει μόνο ένας Υπουργός. Πρέπει να ξηλωθεί ένα ολόκληρο σύστημα. Όταν μια υπηρεσία μέσα σε ένα Υπουργείο τα πιάνει… δεν γίνεται να μην τα ξέρει ο Υπουργός… μόνο αν κοιμάται».ereportaz.gr