Κυριακή, Μαρτίου 11

Δεν είναι μείζον θέμα για Τσίπρα η φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών!

«Δεν θα αναδείξω ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό, που μπορεί να μας μπλέξει σε περιπέτειες…»!
Με αυτό τον προκλητικό τρόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδειξε χθες από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής τον τρόπο που αντιμετωπίζει την εδώ και μία εβδομάδα κράτηση σε υψίστης ασφαλείας φυλακές της Τουρκίας των δύο στρατιωτικών μας.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε χθες πλήρως ευθυγραμμισμένος στη γραμμή Νίκου Φίλη που θεωρεί ότι το θέμα των δύο στρατιωτικών μας είναι μείζον αλλά όχι το σημαντικό…

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, ως άλλος Βοναπάρτης είπε πως «θα καλέσω τον Ερντογάν σε συνεννόηση με την ηγεσία του Στρατού και όταν εγώ κρίνω ότι είναι σωστό και δεν θα κάνει χειρότερα τα πράγματα…». Βέβαια λίγο νωρίτερα στην «πυρετολογία» του είχε στείλει μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας «όχι παιχνίδια με την Ελλάδα, η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας…» και «εγώ ό,τι έχω να πω το λέω ενώπιον ακόμα και του Τούρκου προέδρου Ερντογάν όπως έκανα όταν ήρθε στην Αθήνα…».
Ο κ. Τσίπρας, προσηλωμένος πάντα στη δημιουργία εντυπώσεων και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ζήτησε να «αφήσουμε έξω από το γήπεδο της αντιπαράθεσης τα εθνικά θέματα» και στη συνέχεια επιχείρησε να συγκρίνει τη δική του στάση στα «Ιμια 2» σε σχέση με όσα έγιναν πριν από 20 χρόνια όταν φτάσαμε λίγο πριν τη σύρραξη με του Τούρκους. «Εγώ», είπε, «είχα τη δυνατότητα να επικοινωνήσω την επόμενη ημέρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ενώ ο τότε πρωθυπουργός (Κώστας Σημίτης) περίμενε τις ΗΠΑ…».
Αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφού επέδειξε τον «σεβασμό» του στον κοινοβουλευτισμό λέγοντας πως «αναρωτιόμουν εάν αξίζει τον κόπο να σπαταλήσω μέρος από τον πολύτιμό μου χρόνο… για να έρθω σε μια καλοστημένη απόπειρα της ΝΔ αντιπερισπασμού που γίνεται για μια φθηνή επικοινωνιακή γυμναστική… για να βγείτε και να πείτε ότι ορίστε έχουν κι αυτοί τις ενοχές τους, όλοι ένοχοι, άρα ουδείς ένοχος…».
Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να προσπεράσει το μπαράζ των αποκαλύψεων σχετικά με τους κομματικούς και οικογενειακούς διορισμούς λέγοντας στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη πως «μιλάτε εσείς για οικογενειοκρατία που διορίσατε όλα τα δισέγγονα και βαφτιστήρια στον νομό Χανίων, εκτός αυτά του Πολάκη!», ενώ επανήλθε στα περί ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς λέγοντας με αφορισμούς «τι θέλετε να συγκρίνουμε; Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έναντι της ηθικής του παλαιού κομματικού συστήματος;».
Ο κ. Τσίπρας, πάντως, αναφερόμενος στην υπόθεση Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου που τον ανάγκασαν να πάει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, με μεγάλη ευκολία είπε πως «η κ. Αντωνοπούλου παραιτήθηκε από ευθιξία γιατί παραδέχθηκε πως διέπραξε σφάλμα…» τραβώντας στα δύο πρώην στελέχη του τόσο εύκολα και το χαλί… και εκεί που το τερμάτισε ήταν όταν πρόσθεσε πως «οι δικοί μας συνεργάτες μπορεί να υπήρξαν ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ (ο διοριστείς διοικητής νοσοκομείου Σαντορίνης), δεν υπήρξαν, όμως, ποτέ ιδιοκτήτες offshore…».
Γιάννης Απέργης
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου