Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ: ΞΕΣΠΑ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 21ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΔΙΤΗ –ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ- ΤΟ ΒΙΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ , ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΙΝΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΩΓΗ – ΞΥΠΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

1
Ο πατέρας του 21χρονου που βρίσκεται ήδη στη φυλακή μιλάει για πρώτη φορά. Τι λέει για τη δολοφονία, το παιδί του και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν…
Την ώρα που ο γιος του κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας και βρίσκεται ήδη στη φυλακή, εκείνος προσπαθεί να τον στηρίξει και να βρει τη δύναμη για να παραμείνει όρθιος. Είναι ο πατέρας του 21χρονου Ροδίτη. Ένας επιχειρηματίας που είδε τη ζωή του να αλλάζει δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη.


Με δηλώσεις του, στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζει πως το παιδί του είναι αθώο. “Το παιδί μου ειναι συγκλονισμένο και μετανιωμένο που δεν είχε το κουράγιο να αποτρέψει το μοιραίο” λέει ο επιχειρηματίας και συνεχίζει: “Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της φοιτήτριας, αλλά να ξέρουν πως ο γιος μου είναι αθώος”.
Το ιδιόχειρο σημείωμα του 21χρονου στον πατέρα του
Παράλληλα, τόνισε ότι ο γιος του, του παρέδωσε ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια της εκλιπούσας, που δεν είχα τη δύναμη να αποτρέψω το μοιραίο. Μακάρι να γύρναγα τον χρόνο πίσω και να έπραττα διαφορετικά, όμως φοβήθηκα την βιαιότητα του συγκρατούμενού μου».
Περιγράφει τον 21χρονο ως ένα ήσυχο, φιλότιμο και εργατικό παιδί, που δούλευε μαζί του στις επιχειρήσεις τους. Απαντάει σε εκείνους που κατέθεσαν ότι δημιουργούσε προβλήματα στο παρελθόν, λέγοντας πως σαν παιδί μπορεί μια δυο φορές να είχε προκαλέσει πρόβλημα όπως όλα τα παιδιά.
“Όλη η οικογένεια περνάμε ένα Γολγοθά. Φοβάμαι ότι θα στιγματιστούμε ακόμα και αν αποδειχθούν όλα όσα λέει ο γιος μου. Με έχουν ενοχλήσει οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, αλλά είμαι σίγουρος πως στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει”.
Βίαιο παρελθόν
Ως ένα άτομο ιδιαίτερα οξύθυμο και προκλητικό πάντως, που συχνά έβγαινε εκτός εαυτού και έχανε τον έλεγχο των πράξεων του, περιγράφουν όσοι γνωρίζουν τον 21χρονο κατηγορούμενο.
Ο Μ. Κ παρά το νεαρό της ηλικίας του,  είχε καταφέρει πολλές φορές στο παρελθόν να απασχολήσει με τις πράξεις του τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και τις αρχές.
Οι γείτονες του στη Λίνδο, όπου η οικογένειά του διατηρεί επιχείρηση εστίασης, κάνουν λόγο για ένα παιδί που έμπλεκε συνέχεια σε καβγάδες από πολύ νεαρή ηλικία. Οι περισσότεροι έχουν και ένα περιστατικό να εξιστορήσουν, με κυρίαρχο ένα συμβάν που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να θέσει εκτός αγώνων τον παγκόσμιο πρωταθλητή του ζίου ζίτσου Χρήστο Κελλετζιάν.
Το ατύχημα και η αγωγή
Τον περασμένο Ιούνιο ο Μ.Κ οδηγούσε τη μηχανή του κάνοντας σούζες σε κεντρικό δρόμο στους Πεύκους της Λίνδου, όταν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Χρήστος Κελλετζιάν. Η μπροστινή ρόδα της μηχανής του 21χρονου χτύπησε στο πρόσωπο και το κεφάλι τον παγκόσμιο πρωταθλητή στις πολεμικές τέχνες, ο οποίος μεταφέρθηκε με σοβαρά κατάγματα στο κρανίο στην Αθήνα και υποβλήθηκε σε σειρά λεπτών επεμβάσεων. Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα ο γνωστός αθλητής να σταματήσει τις προπονήσεις και να χάσει ένα σεβαστό συμβόλαιο για σειρά επιδείξεων στην Αμερική.
Όταν βγήκε από το νοσοκομείο, ζήτησε από γνωστό δικηγόρο του νησιού να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης, η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί.
Αυτό πάντως που προκαλεί έκπληξη είναι ότι μετά το τροχαίο ο Μ. Κ συνέχισε να οδηγεί με τον ίδιο προκλητικό τρόπο τη μηχανή του και, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, λίγες ημέρες αργότερα, κάνοντας πάλι σούζα έπεσε πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας!
 makeleio.gr