Δευτέρα, Οκτωβρίου 12

Στην Βασιλική Ιωαννίνων προχθές βάνδαλοι μπαμπουίνοι κατεστρεψαν το μνημείο του.


Failos Kranidiotis

Ο Λορεντζος Μαβίλης γεννήθηκε στην Ιθακη το 1862. Ο πατέρας του πρόξενος της Ισπανίας στην Κερκυρα και η μητέρα του Ελληνίδα. Σπούδασε Φιλολογια και Φιλοσοφία στην Γερμανια. Δεινός σκακιστής, αναδείχθηκε στον καλύτερο σονετογράφο της νεότερης ελληνικής ποίησης. Πολέμησε εθελοντής μαζί με τους αντάρτες στην Κρητική Επανάσταση του 1896 και την επόμενη χρονιά, εθελοντής πάλι, πολέμησε στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 στο μέτωπο της Ηπειρου, όπου και τραυματίσθηκε στο χερι.
Στον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο κατετάγη πάλι εθελοντής, σε ηλικία πια 52 ετών και τεθηκε επικεφαλής του Λόχου των Γαριβαλδινών. Έπεσε πολεμώντας στην μάχη του Δρίσκου. Στην Βασιλική Ιωαννίνων προχθές βάνδαλοι μπαμπουίνοι κατεστρεψαν το μνημείο του. Είδατε μισή λέξη από την Αριστερά; Και ούτε θα δείτε. Ο μηδενισμός της οπλίζει και κατεύθυνει τα βέβηλα χέρια, τα ίδια χέρια που καίνε Ελληνικες Σημαίες. Όταν απαλλαγούμε από αυτούς και τις ιδέες τους, τότε θα ξεβρωμίσει η χώρα.
 
 
Η διάβρωση και η σαπίλα μέρους της κοινωνίας δεν είναι ξαφνικό γεγονός. Είναι αποτέλεσμα χρόνιας προεργασίας ντόπιων και ξένων κέντρων λειτουργίας συμφερόντων . Δυστυχώς η διαχρονική απάθεια και ανοχή εκ μέρους της επίσημης πολιτείας έχουν εκθρέψει αυτού του είδους τα καθημερινά πλέον απαράδεκτα φαινόμενα !
Εάν πολεμούσε για τον Μαρξισμό- Λενινισμό ή έγραφε τίποτα στίχους "τύπου" Φύσσα ή εάν ήταν μέλος της 17 Ν θα "έκλαιγαν" και οι στήλες των "Δημοκρατικών" εφημερίδων..
Ξέρεις τίποτα προοδευτικοί αγανακτισμένοι ήταν που διαμαρτυρήθηκαν επειδή τους χάλασε την συμβίωση με τους Οθωμανούς ..
 
 
Και είπε: «Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα είχα την μεγάλη τιμή να πεθάνω για την Ελλάδα»!