Ο Τσουκάτος στους εισαγγελείς για τα 16 δισ. δρχ. στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ – Επικαλέστηκε “κώδικα εχεμύθειας”

Η έρευνα που είχε ως εφαλτήριο την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, αφορά στη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ με 16 δισεκ. δραχμές την προεκλογική περίοδο του 2000, εκ των οποίων -όπως διευκρίνισε- τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση.
Κατά πληροφορίες, ο Θεοδ. Τσουκάτος επανέλαβε όσα είπε απολογούμενος στο δικαστήριο, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά τα είχε αναφέρει και στο παρελθόν ενώπιον ανακριτών και εισαγγελέων ανακριτικών αρχών που ερευνούσαν την υπόθεση της Siemens, χωρίς ωστόσο τότε να δοθεί παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση.
Επί της ουσίας, επανέλαβε πως ήταν πάγια τακτική των κομμάτων να λαμβάνουν ιδιωτικές χορηγίες, αποσαφηνίζοντας και πάλι πως ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος.
Παράλληλα, εμφανίζεται να υποστήριξε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας ως προς το ποιές εταιρίες προχωρούσαν σε τέτοιες πρακτικές, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των επίμαχων επιχειρήσεων που είχαν χορηγήσει το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά.
Μάλιστα, ύστερα από σχετικές ερωτήσεις, ο Θεοδ. Τσουκάτος ανέφερε στον εισαγγελικό λειτουργό πως τα χρήματα που λάμβαναν στο ΠΑΣΟΚ, πήγαιναν για την κάλυψη προεκλογικών αναγκών, ιδίως για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος και άλλα.
ΠΗΓΗ: news247.gr