Σάββατο, Φεβρουαρίου 2

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Η συμφωνία έκλεισε : Ο τράμπ παίρνει Βενεζουέλα και τείχος και ο Πούτιν μόνιμη παρουσία στη Μέση Ανατολή

Οι δύο υπερδυνάμεις κατέληξαν σε μυστική συμφωνία οριοθέτησης ζωνών επιρροής η οποία περιλαμβάνει τα εξής σημεία:
Α)Η Βενεζουέλα ξανά αμερικανικός δορυφόρος : αναμένεται σύντομα η πτώση του καθεστώτως Μαδούρο μέσω λαϊκης εξέγερσης και παρέμβασης του στρατού και των αμερικανών συν την
εξωτερική βοήθεια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η νέα κυβέρνηση στο Καράκας θα πληρώσει για το τείχος Τράμπ στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό.

Ο Μαδούρο πέφτει, η Βενεζουέλα στον Τράμπ για να χτίσει το τείχος του
Β)Η Ρωσία αποδέχτηκε την ηγεμονία των ΗΠΑ στην αμερικανική ήπειρο: η Βραζιλία υπήρξε μόνο η αρχή ενώ η Κούβα το τέλος των αδεσμεύτων κρατών.Σταδιακά και χωρίς πραξικοπήματα η Νότιος Αμερική θα περιέλθει στη πλήρη ηγεμονία των ΗΠΑ βάση του δόγματος ΜΟΝΡΟΕ το οποίο ακολουθεί ο πρόεδρος Τράμπ.

Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Νότιο Αμερική
Γ)Η Ρωσία αποκτά μόνιμη ζώνη επιρροής στη Μέση Ανατολή : ομοίως οι ΗΠΑ αποδέχονται τη μόνιμη παρουσία της Ρωσίας στη περιοχή της Μέσης Ανατολής και την δημιουργία περισσοτέρων στρατιωτικών βάσεων.

Η Ρωσία αποκτά μόνιμη ζώνη επιρροής στη Μέση Ανατολή
Δ)Η Κίνα μακριά απο τα πετρέλαια και τη Θάλασσα : ΗΠΑ και Ρωσία θα αποτρέψουν την κινεζική διείσδυση σε πετρελαιοπαραγωγικά κράτη και θα εμποδίσουν την επέκταση της ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ που επιχειρούν οι κινέζοι.Λιμάνια και σταθμοί εμπορευματοκυβωτίων που έχουν αγοράσει οι κινέζοι πρώτα θα εθνικοποιηθούν και ύστερα θα παραδόθουν σε εταιρίες δυτικών συμφερόντων απο τις νέες φιλοαμερικανικές κυβερνήσεις.

Χάρτης που απεικονίζει τη θαλάσσια ισχύ της Κίνας.Πολλά λιμάνια θα περάσουν στα χέρια των δυτικών
Ε)Η Κίνα πρέπει να εγκλωβιστεί στην περιπέτεια της Αφρικής : όπως είναι γνωστό η Κίνα προχωρεί σε ειρηνική «εισβολή» στην αφρικανική ήπειρο χωρίς όμως να διαθέτει τη πείρα και τις προσβάσεις των δυτικών που τη διοικούσαν για αιώνες.Η Αφρική είναι εγγενώς προβληματική περιοχή σε όλους τους τομείς οργάνωσης και ανάπτυξης και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι δυτικές δυνάμεις.

Οι κινέζοι θα εγκλωβιστούν στην αφρικανική περιπέτεια χωρίς γυρισμό
Οι αφρικανοί είναι ανίκανοι να συγκεντρωθούν πειθαρχημένα για να πραγματοποιήσουν μεγαλόπνοα οράματα και παρ’όλες τις παλαιότερες προσπάθειες εκσυγχρονισμού τους απέτυχαν παταγωδώς να προοδεύσουν.Τώρα η Κίνα δοκιμάζει να τους ενεργοποιήσει-θα αποτύχει- και μέχρι να το καταλάβει θα έχει εγκλωβιστεί σ’ενα μακροχρόνια κοστοβόρο πρόβλημα.
Δημήτρης Αλεξόπουλος
 triklopodia.gr