Κυριακή, Φεβρουαρίου 24

Γεώργιος Τάτσιος - «Η ΝΔ ΣΤΕΛΝΕΙ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

-

Επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γεώργιος Τάτσιος στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα πρόσωπα που επέλεξε να απαρτίσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος στις επικείμενες Ευρωεκλογές.


Συγκεκριμένα ο Γιώργος Τάτσιος με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στηλιτεύει την επιλογή της Καλυψώ Γούλα και του Παύλου Ελευθεριάδη που έχουν εκδηλωθεί υπέρ ης συμφωνίας των Πρεσπών και έχουν εκφράσει ένα αντεθνικό πολιτικό λόγο ταυτισμένο με την διεθνιστική προπαγάνδα κατά της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Οι αντιδράσεις ειδικά στη Μακεδονία από την δημοσίευση των ονομάτων ήταν έντονες και επέτειναν το κλίμα αμφισβήτησης για τις πραγματικές προθέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο εθνικό θέμα.

Με δεδομένο τις τοποθετήσεις των στελεχών της , όπως αυτές των Δένδια, Μπακογιάννη και  Φωτήλα που μίλησαν για σύνθετη ονομασία αλλά και την ήπια κοινοβουλευτικά αντίδραση βλέπουν τις συγκεκριμένες επιλογές σαν κλείσιμο ματιού σε αυτούς που επέβαλαν μια εθνικά κατάπτυστη συμφωνία που εκχωρεί ιστορία και ταυτότητα.
Η αντίδραση Τάτσιου δημιουργεί μεγάλο θέμα για τη Νέα Δημοκρατία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί εκλογικά τη συμφωνία των Πρεσπών και να επανακάμψει πολιτικά.
Στις τάξεις των Παμμακεδονικών επικρατεί έντονη δυσφορία για την τακτική που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και το σύνολο των στελεχών της Πειραιώς και διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να κάνει πολιτικό πλιάτσικο με την Μακεδονία.

Στην ανάρτηση του ο Γιώργος Τάτσιος σε σκληρό ύφος αναφέρει:

«Η ΝΔ ΣΤΕΛΝΕΙ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

ΠΑΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο κ. Ελευθεριάδης το 2008, σε άρθρο του, υπό τον τίτλο «Εθνικισμός και εθνικό συμφέρον», έγραφε «γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”;
Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται;», και συνέχιζε «το αν έχουμε εμείς ή οι Σκοπιανοί περισσότερη σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο είναι θέμα των ιστορικών.
Ας πιστεύει καθένας μας ό,τι θέλει».

ΚΑΛΥΨΩ ΓΟΥΛΑ

Υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ

Τον Δεκέμβριο του 2017 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ζήτησε από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Μακεδονίας να εκδώσουν ψηφίσματα για μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους σλάβους των Σκοπίων.
Η κα Καλυψώ Γούλα ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης και δεξί χέρι του … Μπουτάρη συνετέλεσε στην ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προορίζει για την Ευρωβουλή υποψηφίους που υπερασπίζονται την Συμφωνία της Προδοσίας.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ»

.epilekta.com