Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι μαζικές ελληνοποιήσεις εξπρές.. λίγο πριν τις εκλογές



Ορισμένοι στην αξιωματική αντιπολίτευση φοβούνται ότι στην πορεία προς τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να κάνει παιχνίδι και με τις ελληνοποιήσεις. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έρχεται νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για να δίδεται πιο γρήγορα και πιο «ευέλικτα» η ιθαγένεια σε αλλοδαπούς. Βασικό στοιχείο των νέων ρυθμίσεων θα είναι να γίνει λιγότερο αυστηρή η
προϋπόθεση της γνώσης των ελληνικών γράφει το iefimerida.gr.
Η κατάθεσή του µόλις τρεις µήνες πριν από τις κάλπες των ευρωεκλογών και των δηµοτικών-περιφερειακών εκλογών (πιθανώς και των εθνικών) αναµένεται να προκαλέσει εκρηκτικό κλίµα στη Βουλή.
Και στη Νέα ∆ηµοκρατία ήδη έχει δοθεί εντολή στους αρµόδιους τοµεάρχες Μάκη Βορίδη και Γιώργο Γεωργαντά να κάνουν «φύλλο και φτερό» τις ρυθµίσεις που θα φέρει το νοµοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.
1515 ελληνοποιήσεις σε 12 ημέρες
Σε χρόνο ρεκόρ –με δειγματοληπτικές καταμετρήσεις, από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του 2018– δώδεκα ημερών κυκλοφορίας της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το υπουργείο Εσωτερικών έχει απονείμει την ελληνική ιθαγένεια και έχει πολιτογραφήσει (αν και σε μικρότερη κλίμακα από την πρώτη κατηγορία) 1.515 πρόσωπα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει των επίσημων στοιχείων της ∆ιεύθυνσης Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία τρία έτη καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας, η οποία αγγίζει το 136,9%! Από 14.178 το 2015, εκτοξεύτηκαν στις 33.487 το 2016 και στις 34.814 το 2017, ενώ σε εκκρεμότητα είναι ακόμη 49.711!
Παράλληλα με τα παραπάνω, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά το αίτημα της ισότιμης ψήφου στους απόδημους Έλληνες, των οποίων ο αριθμός έχει εκτοξευθεί κατά τα χρόνια της κρίσης.
Συνολικά θα «κάνουν Ελληνες» 800.000 αλλοδαπούς σε χρόνο ρεκόρ!
Το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει πλέον τη δυνατότητα στους 800.000 αλλοδαπούς που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα να αποκτούν την ιθαγένεια σε 3 από 6 χρόνια που ίσχυε μέχρι τώρα.
Εντός του έτους θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο «δεξαμενή» 300 ερωτήσεων- απαντήσεων, από τις οποίες θα επιλέγονται τυχαία με ηλεκτρονικό τρόπο οι 30 από αυτές, οι οποίες θα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας. Οι υποψήφιοι για να περάσουν τη δοκιμασία θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε 20 από αυτές.
Για να καταλάβει κανείς πόσο εύκολη θα γίνει η όλη διαδικασία, αρκεί να λάβει υπόψη του ότι όλες οι απαντήσεις και στις 300 ερωτήσεις θα έχουν δοθεί εκ των προτέρων από το υπουργείο στους ενδιαφερομένους!
Στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρθηκε, είναι να μειωθεί ο χρόνος απόδοσης της ιθαγένειας, καθώς ενώ ο νόμος προβλέπει αυτό να γίνεται μέσα σε ένα έτος από την υποβολή της αίτησης, στην πράξη η αναμονή κατά μέσο όρο είναι από 2 έως 4 χρόνια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που φτάνει και τα 6 χρόνια.
Ελληνοποιήσεις με διαδικασίες εξπρές, για να προλάβουν τις εκλογές
Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα για ένταξη 43.000 αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους της Ά Αθήνας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες εξπρές, ενόψει των εκλογών 2019.
Μάλιστα αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ πως «Δεν είναι τουλάχιστον κομψό τέτοιες αλλαγές να εξαγγέλλονται και να εφαρμόζονται ενώ επίκεινται εκλογές. Η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας αποτελεί κορυφαία πράξη και δεν πρέπει επ’ ουδενί να εντάσσεται σε κομματικούς σχεδιασμούς ή να εκλαμβάνεται ως μέρος τους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση έχει εγγράψει ήδη στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών 43.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους, ενώ αρνείται πεισματικά το αίτημα της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων».
Η ερώτηση του Βασίλη Κικίλια
Πότε ακριβώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τις αλλαγές για την απόδοση της ιθαγένειας;
Ποιοι θα είναι οι νέοι όροι πολιτογράφησης;
Με τα νέα κριτήρια, πόσοι νέοι αιτούντες υπολογίζεται οτι θα λάβουν την ιθαγένεια;
Πόσες είναι οι νέες εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους της Α΄ Αθηνών από ψηφοφόρους που απέκτησαν πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια; Αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν, με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε να αλλάξει άρδην το εκλογικό σώμα της Α΄ Αθηνών;
Το δημοσίευμα της εφημερίδας
Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ στο ρεπορτάζ της παρουσίαζε με στοιχεία την κατάσταση στην Α’ Αθηνών στους εκλογικούς καταλόγους έχουν εγγράφει το τελευταίο χρονικό διάστημα 43.000 αλλοδαποί.
Το 2015, στην ίδια εκλογική περιφέρεια, τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει 78.431 πολίτες και τη ΝΔ 77.630 πολίτες. Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε πλήρη «σύμπνοια» με την υπόθεση των ελληνοποιήσεων.hellas-now.com