Κυριακή, Φεβρουαρίου 3

NVbay: Η πλατφόρμα πώλησης που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα

NVbay: Η πλατφόρμα πώλησης που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα
Τι είναι το NVbay;

Το NVbay είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα πώλησης προϊόντων που ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα και να βελτιώσει την ελληνική αγορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Στο NVbay ιδιώτες και επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα για πρώτη φορά να εναλλάσσουν ρόλους μεταξύ αγοραστή
και πωλητή σε μια ενοποιημένη αγορά που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου marketplace, τύπου Amazon και eBay, εξασφαλίζοντας παράλληλα την απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια των συναλλαγών.

Το σύνθημα του NVbay είναι «πουλάς, αγοράζεις και ξενοιάζεις» γιατί ακόμα και ένας ιδιώτης ή ένας επαγγελματίας που μπορεί να μην έχει eshop, μπορεί για πρώτη φορά να πουλήσει τα προϊόντα του με την ίδια ευκολία σαν να είναι ήδη ένας εξειδικευμένος χρήστης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Για πρώτη φορά μπορεί με απόλυτη ασφάλεια να πουλήσει ένας χρήστης τα προϊόντα του παντού, χωρίς κανέναν φόβο και χωρίς καμία ταλαιπωρία. Το NVbay αναλαμβάνει ακόμη και την παραλαβή - αποστολή του προϊόντος, οπότε ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει, είναι να αναρτήσει το προϊόν του.



Ερχόμενοι για πρώτη φορά στα γραφεία της εταιρείας Cosmoconnect, στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων το NVbay, καταλάβαμε πως δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη startup, καθώς είναι θυγατρική της εταιρείας MegaTelecom, με επενδύσεις μέχρι τώρα στην Ελλάδα που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Τα πολυτελή και άνετα γραφεία επί της Λ. Ποσειδώνος, αλλά και οι υψηλές για την εποχή αποδοχές των υπαλλήλων δίνουν την δυνατότητα στα στελέχη της εταιρείας να εργάζονται και να δημιουργούν σ' ένα ευχάριστο περιβάλλον μπροστά στην θάλασσα με θέα τον Αργοσαρωνικό.




Aκολουθεί συνέντευξη από τον κ. Παπαχρήστο Γεώργιο, δημιουργό του NVbay:

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα αυτής της πλατφόρμας;

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα από το εξωτερικό στις αρχές του 2015, διαπίστωσα την έλλειψη μιας σύγχρονης πλατφόρμας ηλεκτρονικών αγοροπωλησιών αντίστοιχης αυτών που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό και τότε προσπάθησα να εντοπίσω τους καταλληλότερους συνεργάτες ώστε να δημιουργηθεί το ΝVbay. Όταν τους εντόπισα και ήμουν βέβαιος πως με αυτούς μπορώ να ολοκληρώσω αυτό που ονειρευόμουν, άρχισα να αναζητώ του καταλληλότερους επενδυτές ώστε να το πραγματοποιήσω. Πρόσβαση σε επενδυτές είχα λόγω της μακροχρόνιας δραστηριότητάς μου στο εξωτερικό, αλλά παράλληλα με τα χρήματα έψαχνα για επενδυτές με τους οποίους θα μπορούσα να ταιριάξω και να συνεννοηθώ. Με την πρώτη επαφή που έκανα το θέμα χρηματοδότησης τακτοποιήθηκε, η μόνη απαίτησή τους θυμάμαι τότε, είναι το όνομα να είναι NVbay. Δεν διαφώνησα και έτσι προέκυψε και το όνομα NVbay.

Είναι το πρώτο επιχειρηματικό σχέδιο σας στον συγκεκριμένο κλάδο;

Ασχολούμαι πολλά χρόνια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αλλά με τον χώρο του διαδικτύου που πάντα με γοήτευε είναι η τέταρτη προσπάθειά μου, στην οποία έκανα σωστά ό,τι έκανα λάθος στις προηγούμενες.

Συνηθίζεται να υπάρχουν ωραίες ιδέες από ταλαντούχους ανθρώπους και τέτοιους γνώρισα πολλούς στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα της χρηματοδότησης καταστρέφει πολλά τέτοια όνειρα. Ακόμα χειρότερο από το να μην αρχίσεις καθόλου, είναι να εξασφαλίσεις κεφάλαια τα οποία δεν επαρκούν και τότε συμβαίνει οι ταλαντούχοι άνθρωποι αντί να εκτελούν το έργο τους και μόνο αυτό, να δαπανούν περισσότερες ώρες στο να βρούνε περισσότερα κεφάλαια και στο τέλος και την δουλειά τους να μην μπορέσουν να κάνουν και το ταλέντο τους να μην εξελίσσουν, οπότε και τελειώνουν όλα.



Φρόντισα λοιπόν πριν κάνω το οτιδήποτε τα κεφάλαια που απαιτούνταν για το συγκεκριμένο έργο να τα τριπλασιάσω και τελικά έπεσα μέσα. Στη διάρκεια πιστέψαμε όλοι όλο και περισσότερο σε αυτό το έργο και έκτοτε δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα χρηματοδότησης, οπότε και η πορεία του έργου εξελίσσεται καταπληκτικά.

Όσα αναφέρω παραπάνω τα έχω πάθει ο ίδιος πολλές φορές. Μιλάω από εμπειρία και γι’ αυτό μπορώ να σας πω πως το εν λόγω έργο βαδίζει σωστά. Δεν είναι επιπόλαιο αυτό που σας γράφω ούτε πεζό, δυστυχώς το Α και το Ω για να γίνει μια δουλειά, εκτός από τα ρομαντικά που ακούγονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, είναι τα χρήματα. Καλούς συνεργάτες, ωραία ομάδα, θετική ενέργεια και όλα όσα επιπόλαια λέγονται, είναι συνθήκες που δημιουργούνται μόνο, όταν υπάρχουν τα χρήματα να το υποστηρίξεις.

Όπως σας ανέφερα παραπάνω δεν αναζητούσα μονάχα χρήματα, ζητούσα μια ομάδα που να με υποστηρίζει σε ό,τι χρειάζομαι μαζί με τα χρήματα. Για παράδειγμα, δεν χρειάστηκε να αναζητήσω ποτέ νομικό σύμβουλο, ποτέ λογιστή, ποτέ διαφημιστή κτλ., αυτά ήταν όλα έτοιμα και ήρθαν μαζί με την επένδυση.

Στρατηγική, Όραμα - Η πανευρωπαϊκή προοπτική

Δεδομένου ότι ο όμιλος δραστηριοποιείται στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη και έχοντας την υποστήριξή του για συνεργίες σταδιακά το NVbay θα εξαπλωθεί σε όλες αυτές τις χώρες δημιουργώντας ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο αγοραπωλησιών που θα λειτουργεί αποκεντρωμένα σύμφωνα με τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή τα προϊόντα στην Τουρκία διαφοροποιούνται από αυτά της Ελλάδας, αλλά και αντίστροφα.

Αυτό ισχύει για όλα τα Κράτη. Οπότε εμείς δημιουργούμε τοπικά καταστήματα τα οποία θα λειτουργούν στην χώρα τους με όλες τις ιδιαιτερότητες, αλλά και διεθνώς. Αυτό θα επιτευχθεί ως εξής: Κάθε φορά που ο χρήστης θα αναρτά το προϊόν του, εάν επιθυμεί θα μπορεί απλά πατώντας δύο κουμπιά να το δημοσιεύει διεθνώς.

Ο ιστότοπος στον οποίο θα συγκεντρώνονται όλα αυτά τα προϊόντα είναι το NVbay.com, ο οποίος θα εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα προϊόντα.

Τα τεχνικά ζητήματα και την σχετική υποστήριξη έχει αναλάβει ο κύριος Μιχάλαγας. Εγώ παρακολουθώ την εξέλιξη ως απλός χρήστης και με την δουλειά που έχει γίνει ενθουσιάζομαι καθημερινά περισσότερο. Με εκπλήσσει πως έχουνε κατορθώσει, να παρουσιάσουν την βελτιωμένη έκδοση ακριβώς αυτού που είχα στο μυαλό μου, όταν σκέφτηκα την δημιουργία του NVbay. Εγώ έχω εστιάσει στο κομμάτι της εξυπηρέτησης των χρηστών που επιθυμώ να είναι διαρκής και άμεση και της διαχείρισης των συναλλαγών.



Με ευχαριστεί πολύ ότι στο τηλεφωνικό μας κέντρο καλούν πολλές φορές χρήστες οι οποίοι έχουν αποκτήσει προσωπικές σχέσεις με τους συνεργάτες μου και απαιτούν να μιλήσουν μονάχα με την Μαρία ή τον Δημήτρη. Μιλάνε στον ενικό, έχουν οικειότητα, τους εξυπηρετούν σε ό,τι επιθυμούν και τελικά το όλο business για μένα αυτό είναι. Τεχνικά λίγο καλύτερα λίγο χειρότερα και τώρα να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο, μπορεί στο μέλλον να δημιουργηθεί. Αυτήν την σχέση όμως δεν είναι εύκολο να την δημιουργήσεις.

Το ίδιο προσπαθώ να κατορθώσω αυτήν την περίοδο στην Γερμανία και την Τουρκία όπου προετοιμαζόμαστε για λανσάρισμα σύντομα.

Συνέντευξη από τον κ. Μιχάλαγα, Project Manager NVbay

Όταν για πρώτη φορά ο κύριος Παπαχρήστος μου ανέφερε την ιδέα του, ενθουσιάστηκα διότι δεν αποτελεί απλά μια εξελιγμένη μορφή ενός marketplace, που αποτελεί τη σύγχρονη τάση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στη πραγματικότητα μιλάμε για ένα marketplace που εμπεριέχει πολλά marketplace. Δηλαδή, σύμφωνα με το business plan αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του NVbay.gr στην Ελλάδα έχουμε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το λανσάρισμα του NVbay.com που θα είναι το διεθνές σκέλος του NVbay και σχεδόν άμεσα θα στεγάσει το ελληνικό, γερμανικό και τουρκικό αδελφάκι του NVbay.

Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά οι χρήστες ενός τοπικού marketplace έχουν την δυνατότητα να κάνουν τα προϊόντα τους διαθέσιμα διεθνώς αλλά και σε άλλες τοπικές αγορές που θα λειτουργεί το NVbay με την ίδια ευκολία και ασφάλεια που τα κάνουν διαθέσιμα στη τοπική αγορά.

Ποια η διαφορά του NVbay από άλλα παρόμοια site του εξωτερικού ή της εγχώριας αγοράς;

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα γιατί για πρώτη φορά ανοίγονται κανάλια επικοινωνίας μεταξύ ιδιωτών και επαγγελματιών, όπου το NVbay φέρνει σε επαφή τα δύο μέρη.

Η τεχνική αρτιότητα

Ένα έργο που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής πρέπει να βασίζεται σε γερά θεμέλια τόσο υλικών όσο και έμψυχων πόρων. Για την ανάπτυξη της πλατφόρμας συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένα στελέχη και επιστήμονες στο τομέα της πληροφορικής και ευτυχώς είχαμε στη διάθεση μας την απεριόριστη υποστήριξη από τον όμιλο προκειμένου να έχουμε στη διάθεση μας τις αρτιότερες και ασφαλέστερες υποδομές.

Δηλώσεις από την κ. Συμεωνίδου Σοφία, HR Generalist του NVbay.gr

Οι αξίες μας καθοδηγούν ό,τι κάνουμε και προέρχονται από τις αρχές, τα πιστεύω και το όραμα της εταιρείας Cosmoconnect. Η Επιχειρηματική αριστεία, η έμφαση στο Ανθρώπινο Δυναμικό, που αποτελεί το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και τέλος η προσφορά στη Κοινωνία αποτελούν τους τρεις βασικούς πυλώνες της Στρατηγικής της εταιρείας.

Αξίες
  • Επιχειρηματική Αριστεία
  • Ακολουθούμε τεχνολογία αιχμής
  • Συμπεριφερόμαστε με διαφάνεια και αξιοπιστία
  • Εφαρμόζουμε υψηλά πρότυπα Ασφάλειας και Ποιότητας
  • Ανθρώπινο Δυναμικό
  • Υποστηρίζουμε την συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων
  • Ενθαρρύνουμε την ανάληψη πρωτοβουλίας αυτών
  • Ομαδικό Πνεύμα, Επικοινωνία και Ακεραιότητα
  • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
  • Πρεσβεύουμε και στοχεύουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη
  • Προσφορά μέρους των εσόδων σε Μ.Κ.Ο και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα
  • Άμεση συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών
Ακολουθεί η παρουσίαση από τον κ. Μιχάλαγα, Project Manager NVbay:


zougla.gr