Απάντηση Ερντογάν στον μακελάρη της Ν.Ζηλανδίας: Η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει ποτέ εκκλησία

Απάντηση Ερντογάν στον μακελάρη της Ν.Ζηλανδίας: Η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει ποτέ εκκλησία
Την δική του απάντηση στο μανιφέστο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη Γκαζίαντεπ.
«Αυτός ο αλήτης τί λεει για την “Ιστανμπουλ”; Αδέλφια μου, την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα κάνει, θα μετατρέψει λέει την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή,  δεν θα το επιτρέψει αυτό, δεν θα συμβεί αυτό».

Μεταξύ άλλων ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στη Ν. Ζηλανδία αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας Fuat Oktay και τον Υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάτι που θεωρεί ένα σημαντικό βήμα για την αποκάλυψη των τρομοκρατικών οργανώσεων που κρύβονται πίσω από τον μακελάρη.
«Πιστεύω ότι η αποκάλυψη των τρομοκρατικών οργανώσεων θα ανακουφίσει τη Νέα Ζηλανδία σε μεγάλο βαθμό. Μαζί με την τουρκική αντιπροσωπεία να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης αξιολόγησης της κατάστασης. Δεν θέλουμε να υπάρχουν σκιές στη χώρα των ελευθεριών, τη Ν. Ζηλανδία».
Παράλληλα ο Ερντογάν δήλωσε και για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ: «Από την άλλη υπάρχει ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για διαφθορά. Ο γιος του ανέβασε ενα μήνυμα στο twitter  η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του Βυζαντίου και είναι υπό τουρκική κατάληψη. Αλήτη, ανήθικε! Eσείς κάνατε εισβολή σε όλη την Παλαιστίνη!».
Στο τρομοκρατικό του μανιφέστο, έγραψε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας για τους Τούρκους, την Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά:
«Μπορείτε να ζείτε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη και μπορεί να μην σας πειράξει κανείς. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά αν επιχειρήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».