Τετάρτη, Μαρτίου 13

ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας επιβραβεύει τις ακραίες απόψεις της Μ. Λοΐζου

Ο Τσίπρας επιβραβεύει τη Μυρσίνη Λοΐζου ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή για να διαδώσει και στις Βρυξέλλες την υπερηφάνεια της για τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα».
ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας επιβραβεύει τις ακραίες απόψεις της Μ. Λοΐζου
Σφοδρή κριτική στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου ασκεί η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός επιβραβεύει τις ακραίες απόψεις της. 
Θέτοντας ευθέως  θέμα για τα όσα η υποψήφια πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφέρει μέσω social media η Ν.Δ. ουσιαστικά επιρρίπτει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του πολύ δε περισσότερο όταν η ίδια έχει στηρίξει ακραίες απόψεις ακόμη
και στην περίπτωση της βομβιστικής τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού,
Λουκά Παπαδήμου, που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή του.
Είναι ενδεικτική η αναφορά της στο διαδίκτυο και ο ειρωνικός τρόπος με τον οποίο είχε σπεύσει να σχολιάσει τη σε βάρος του επίθεση. «Από ότι μαθαίνω» έγραφε τον Μάιο του 2017 «βελτιώθηκε ο τρόπος βράβευσης της "ακαδημίας αθηνών" γιατί παρουσιάζεται ως ο αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου στον παπαδήμο».
Η Μυρσίνη Λοίζου είχε ασχοληθεί και με τα θύματα του Ξηρού, θέση για την οποία δέχθηκε ήδη κριτική προκαλώντας και σάλο στα social media. Αυτή την αναφορά της τη χαρακτήρισε γλωσσικό ατόπημα. Σχετικά με τον Λ. Παπαδήμο δεν υπήρξε κάποια ανάρτησή της.
Στο πλαίσιο αυτό η Ν.Δ. επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι:
«Η Μυρσίνη Λοΐζου ήταν γνωστή στα social media για τις ακραίες απόψεις της και τη στήριξη της στην τυφλή βία και την τρομοκρατία. Αυτό προφανώς δεν ήταν πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος την επιβραβεύει ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή για να διαδώσει και στις Βρυξέλλες την υπερηφάνεια της για τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα».
Σημειώνεται πως οι αναρτήσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με στελέχη της ΝΔ να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για «μεμονωμένο γεγονός». 
Η ίδια, ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έκανε λόγο για «γλωσσικό ατόπημα» για το οποίο μάλιστα έχει ζητήσει συγγνώμη, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για την έκταση που έχει λάβει το θέμα.
 .liberal.gr