Παρασκευή, Μαρτίου 29

ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΝΕΪ

Ποινή θανάτου δια λιθοβολισμού για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο Μπρουνέι
Στο βασίλειο του Μπρουνέι στην ΝΑ Ασία , ο νόμος που θα εφαρμοστεί από τις 3 Απριλίου προβλέπει τον θάνατο δια λιθοβολισμού ως ποινή για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα The Guardian, ο νόμος
ετοιμάστηκε με βάση τις διατάξεις της σαρίας και προβλέπει επίσης σαν ποινή για την ομοφυλοφιλία και το κόψιμο ενός χεριού ή ποδιού. Επίσης η ποινή του θανάτου ¨θα παρατηρείται ζωντανά από μια ομάδα μουσουλμάνων¨.
Ο ΠτΔ Ταγίπ Ερντογάν είχε επισκεφτεί το Μπρουνέι στις 10/11/2014 προκαλώντας αντιδράσεις. Το Μπρουνέι το 2014 ανακοίνωσε πως θα επιβάλει το ισλαμικό νομικό σύστημα της σαρίας, που προβλέπει βαριές σωματικές ποινές.
Ο σουλτάνος του Μπρουνέι που διέταξε την εφαρμογή του νόμου, με περιουσία 20 δις $ είναι ένας από τους πιο πλούσιους ηγέτες του κόσμου και βρίσκεται στον θρόνο από το 1967.
Το Μπρουνέι μέχρι το 1984 ήταν ακόμη αγγλική αποικία και η ομοφυλοφιλία ήταν απαγορευμένη, αλλά ποτέ δεν είχε ως ποινή τον θάνατο. Σύμφωνα με τον νέο ποινικό νόμο η παρά φύση επαφή, η μοιχεία και ο βιασμός είναι μεταξύ των αδικημάτων που επιφέρουν την ποινή του θανάτου.
Brunei’de eşcinsel ilişkiye taşlanarak öldürülme cezası getirildi
tourkikanea.gr
.triklopodia.gr