ΞΗΛΩΝΟΥΝ την Ιστορία της Μακεδονίας, από τα σχολικά βιβλία τα κωλόπανα

Ουδείς ακριβώς αυτή τη στιγμή γνωρίζει τι αλλαγές προωθεί η ελληνική (;) κυβέρνηση στα σχολικά βιβλία αλλά το σίγουρο είναι ότι θα «πετάξουν» έξω όχι μόνο τον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, αλλά και όλο το ιστορικό πλαίσιο του Μακεδονικού Αγώνα.
Οι τρομεροί συντάκτες της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ κατάφεραν σε ένα ζήτημα που αφορά την ιστορική μνήμη να χώσουν και την αγαπημένη τους λέξη «αλληλεγγύη».


Αν δεν προκάμουν οι εθνομηδενιστές που κυβερνούν, θα το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
Άλλωστε το δήλωσε ξεκάθαρα ο εγγονός του Αποστάτη... "Θα σεβαστούμε την Συμφωνία (ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ) των Πρεσπών"!
ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ... ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

Η ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ... ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ. 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ακούσατε ή είδατε κάποια αντίδραση από την πλευρά της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ;;; (η Χρυσή Αυγή, βγάζει απλώς δελτία τύπου)...

Κι ο Βελό, την πάπια κάνει... 

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


 Ξεκίνησαν οι συζητήσεις  με τα Σκόπια για να… «εναρμονίσουν» τα σχολικά βιβλία με το «πνεύμα» και το «γράμμα» της συμφωνίας στις Πρέσπες

Ανακοίνωση για «γέλια και για κλάματα», όπως συνηθίζει άλλωστε το τελευταίο διάστημα, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με την συνεδρίαση της κοινής επιτροπής για τη διαμόρφωση της νέας ύλης των σχολικών βιβλίων, στο «πνεύμα» και το «γράμμα» της συμφωνίας στις Πρέσπες.


Ουδείς ακριβώς αυτή τη στιγμή γνωρίζει τι αλλαγές προωθεί η ελληνική (;) κυβέρνηση στα σχολικά βιβλία αλλά το σίγουρο είναι ότι θα «πετάξουν» έξω όχι μόνο τον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, αλλά και όλο το ιστορικό πλαίσιο του Μακεδονικού Αγώνα.


Κατάφεραν και έχωσαν ακόμη και την λέξη «αλληλεγγύη» στην ανακοίνωσηΟι τρομεροί συντάκτες της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ κατάφεραν σε ένα ζήτημα που αφορά την ιστορική μνήμη να χώσουν και την αγαπημένη τους λέξη «αλληλεγγύη».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η «αποφασιστική δέσμευση» των μελών της Μεικτής Επιτροπής Ελλάδας- «Βόρειας Μακεδονίας» (σ.σ. τα εισαγωγικά δικά μας)  που συνεδρίασε στα Σκόπια «έναντι στη νέα γενιά αμφοτέρων των χωρών, καθώς και της ευρύτερης περιοχής για μια εκπαίδευση στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών αξιών της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης και της αμοιβαίας συνεργασίας»
επιβεβαιώθηκε μετά τη δεύτερη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής 

Εμπειρογνωμόνων για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που συστάθηκε δυνάμει του άρ. 8 παρ.5 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτό αναφέρει το σχετικό κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε, στο οποίο επίσης αναφέρεται με προσεκτικά επιλεγμένα και «όμορφα» λόγια για «κοινές αρχές», «εποικοδομητικό πνεύμα» και άλλα τέτοια,  αφενός για να «αποκοιμίσουν» την ιστορική συνείδηση του Έλληνα και αφετέρου για να να μην αποκαλύψουν τις πραγματικές προθέσεις.

Τώρα λοβοτομούν την νεολαία που αντέδρασε στην παράδοση της Μακεδονίας στα Σκόπια. «Λαμβάνοντας υπ' όψιν την υποχρέωση εφαρμογής των διατάξεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι αντιπροσωπείες της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στο πλαίσιο της Μεικτής Επιτροπής, είχαν μία ουσιαστική συζήτηση και κατάρτισαν ένα εντατικό πρόγραμμα για την επίτευξη κοινώς αποδεκτών λύσεων, βάσει των σχετικών αρχών και των στόχων της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εργαζόμενες με συναδελφικό και εποικοδομητικό πνεύμα, οι δύο αντιπροσωπείες έδωσαν την δέουσα προσοχή στο ζήτημα των αναλυτικών προγραμμάτων και των σχολικών εγχειριδίων που χρησιμοποιούνται σήμερα και αποφάσισαν την εναρμόνισή τους με το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. (σ.σ. δηλαδή ξηλώστε τα όλα)Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε ότι η επόμενη συνάντηση της εν λόγω Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 12-13 Απριλίου, έχοντας ως στόχο την περαιτέρω προώθηση του έργου που επετεύχθη κατά τη δεύτερη συνάντηση, καθώς και να διατυπώσει συστάσεις, για μελλοντική έγκριση από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας».Πηγή

attikanea.blogspot.com