«Έξυπνους» μετρητές ρεύματος εγκαθιστά ο ΔΕΔΔΗΕ – Εγκαταλείπει το πιλοτικό έργο


Ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει απευθείας στην εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος σε όλη την Ελλάδα εγκαταλείποντας το πιλοτικό έργο, που έχει εμπλακεί σε δικαστικές διενέξεις ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή Στέφανος Οκταποδάς μιλώντας στο συνέδριο Power And Gas Supply.

Όπως είπε θα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο προκειμένου να προχωρήσει το έργο σε μεγάλη κλίμακα.
Προειδοποίησε εξάλλου για το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στο Διαχειριστή συνταξιοδοτούνται τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα οι διαδικασίες προσλήψεων είναι εξαιρετικά αργές.
Αναφερόμενος εξάλλου στο project των έξυπνων νησιών στα οποία θα γίνουν επενδύσεις προκειμένου η κατανάλωση ρεύματος να καλύπτεται κατά ποσοστό τουλάχιστον 60% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είπε ότι η πρόταση του ΔΕΔΔΗΕ προς τη ΡΑΕ έχει αποσταλεί από τον Μάιο του 2018. Αφορά τα νησιά Αστυπάλαια Σύμη και Μεγίστη και αναμένεται η γνωμοδότηση της Αρχής προκειμένου να δημιουργηθεί το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο.
Στο ίδιο συνέδριο ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Ανδριώτης τόνισε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε φαύλο κύκλο ο οποίος αν συνεχιστεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, οδηγεί σε αδιέξοδο. Ανέφερε ότι οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) που θεσπίστηκαν προκειμένου να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ στο 50% απέτυχαν καθώς ο στόχος μείωσης του μεριδίου δεν επιτεύχθηκε αλλά ταυτόχρονα η ΔΕΗ επιβαρύνθηκε με ποσά που μόνο για το 2018 εκτιμώνται σε 230 εκατομμύρια ευρώ επειδή οι τιμές πώλησης της ενέργειας είναι κάτω του κόστους.
ΠΗΓΗ