Οι «Πρέσπες» κυνηγούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει η Νεφέλη Λυγερού

Εδώ και εβδομάδες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει θέσει σε λειτουργία μία επιχείρηση που φέρει την κωδική ονομασία “Βόρεια Ελλάδα”. Πρωτοκλασάτα στελέχη της επισκέπτονται την συμπρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, προσπαθώντας να μετριάσουν τις αντιδράσεις των πολιτών όσον αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών.


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Θα έλεγε κανείς, όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Ενδεικτικό παράδειγμα αυτό που συνέβη χθες και στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Τη στιγμή που έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της ομιλίας της σε κομματική εκδήλωση για τα εργασιακά στο κινηματοθέατρο “Αλέξανδρος”, μία νεαρή γυναίκα την πλησίασε και διαμαρτυρήθηκε εντόνως μπροστά στις κάμερες.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αυτό συνέβη τη στιγμή που η Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η Συμφωνία των Πρεσπών σε μερίδα πολιτών της Βορείου Ελλάδος δήλωνε: «Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο σήμερα. Νομίζω πως είμαι στη Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και δεν βλέπω κάτι τέτοιο».
Εκείνη την ώρα, σαν από μηχανής θεός, παρενέβη μία πολίτης, φωνάζοντας στην υπουργό: «Θα το δεις. Η Μακεδονία είναι ελληνική, είναι μια και ελληνική. Η προδοσία δεν θα περάσει. Οι αληθινοί Μακεδόνες θα εκδικηθούν, η Μακεδονία θα εκδικηθεί». Η κ. Αχτσιόγλου τήρησε την ψυχραιμία της, απαντώντας πως «δεν είναι προδοσία να αγαπάς τις χώρες των άλλων». Στη συνέχεια, εισήλθε στο κινηματοθέατρο και οι άνδρες της ασφάλειας απομάκρυναν ήσυχα τη γυναίκα από το σημείο.
Η απάντηση της υπουργού εγείρει ερωτήματα. Ποιος μιλάει για αγάπη και αισθήματα; Εδώ έχουμε να κάνουμε με εθνικές συμφωνίες και διπλωματική στρατηγική που υιοθετεί μία κυβέρνηση, με στόχο την επίτευξη στόχων, εθνικών στόχων. Το ζήτημα είναι εάν μία συμφωνία, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι επιβλαβής για τα εθνικά συμφέροντα.

Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο ζήτημα μοιάζει να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα κυβερνητικά στελέχη και το Μέγαρο Μαξίμου. Οι αποδοκιμασίες κατά υπουργών και βουλευτών εντείνονται αντί να καταλαγιάζουν. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται να πάνε στις περιφέρειές τους. Και πάντα η ίδια κατηγορία περί προδοσίας. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες υποστηρίζουν πως τα όσα λέει η κυβέρνηση είναι λογοπαίγνια, “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”, ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.