Τρίτη, Μαρτίου 5

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Τσελέντη στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία

ekefalonia.gr
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ekefalonia.gr υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ θα είναι, κατά πάσα πιθανότατα, ο συμπατριώτης μας σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.
Κατάγεται από τo Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, έχει σπουδάσει Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ηλεκτρονικά στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης,
Γεωφυσική στο Παν/μισό Leeds της Αγγλίας. Είναι διδάκτορας Σεισμολογίας Γεωφυσικής του Imperial College του Παν/μιου του Λονδίνου και έχει κάνει μεταδιδακτορικές σπουδές στο Ινστιτούτο Σεισμών του Παν/μιου του Τόκυο με το οποίο είχε μακροχρόνια συνεργασία.
Ίδρυσε το Σεισμολογικό Κέντρο του Παν/μιου Πατρών όπου και διετέλεσε και Καθηγητής Σεισμολογίας Γεωφυσικής. Τώρα είναι Δ/ντης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δ/ντης του Εθνικού Κέντρου Τσουνάμι και Καθηγητής Σεισμολογίας στο Παν/μιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 7 βιβλία και κατέχει 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Είναι μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών επιτροπών και συλλόγων και επισκέπτης Καθηγητής σε πολλά Παν/μια του εξωτερικού. Έχει μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος.
Αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη η επίσημη ανακοίνωση από τη ΝΔ.