Παρασκευή, Μαρτίου 1

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΔΕΙΧΝΕΙ INTRACOM Ο “ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ” ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου 
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίζεται η δίκη για τα μαύρα ταμεία  της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens και για τη Σύμβαση 8002/97 η οποία υπογράφηκε από τον ΟΤΕ και
τη Siemens και αφορούσε τις επεκτάσεις αρχικής συμφωνίας,
για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του ΟΤΕ με την προμήθεια ψηφιακών παροχών! Από αυτήν την σύναψη φαίνεται πως διακινήθηκαν τεράστια παράνομα χρηματικά ποσά επί μακρό χρονικό διάστημα προς πολιτικά – κυβερνητικά  πρόσωπα! 
Προ ημερών (13/2/2019) απολογούμενος ο κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος, το πρώην μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, ο επονομαζόμενος Στρατηγός λόγω της υψηλότατης θέσεως που κατείχε δίπλα στον πρώην Πρωθυπουργό, αλλά και λόγω των απόρρητων πληροφοριών που γνώριζε των τότε κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της δυνατότητας πειθούς που είχε προς τον Κώστα Σημίτη, έριξε βόμβες, ανάβοντας φωτιές στο πολιτικό Σύστημα! Αποκάλυψε ότι, το ΠΑΣΟΚ είχε χρηματοδοτηθεί το 2000 από ιδιωτικές εταιρείες με ποσά της τάξεως των 16 δις δραχμών (περί τα 50 εκατ. ευρώ) 
Στη συνέχεια ερωτώμενος από την εισαγγελέα για ποιες είναι αυτές οι εταιρείες, επικαλέστηκε το απόρρητο της εχεμύθειας!  

Τι δεν κατάλαβαν από την κατάθεση του Σέκερη; 
Είναι γνωστό ότι στις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΤΕ με τη Siemens συμμετείχε και η Intracom του κ. Σωκράτη Κόκκαλη! Απολαμβάνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας! Έτσι, ανατρέχουμε στον Οκτώβριο του 2017, όταν το εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens Ευάγγελος Σέκερης καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο είπε 
«Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε τα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας της Intracom πρωτίστως και της Siemens δευτερευόντως σε ρόλο κομπάρσουένα από τα πολλά περίεργα συμβάντα ήταν, όταν ένα απόγευμα ο διευθυντής Προμηθειών του ΟΤΕ κ. Παπαδημάτος (σ.σ. δεν εκλήθη ούτε ως μάρτυρας), διέθεσε το γραφείο του, αποχωρώντας από αυτό μαζί με τη γραμματέα του, προκειμένου να κάνουν κάποια τηλέφωνα – όπως είπε ο κ. Παπαδημάτος – τα στελέχη της Intracom 
Προσθέτοντας ο κ. Σέκερης: «Μιλάμε για την απόλυτη σήψη»!  
Επίσης να προσθέσουμε, γιατί έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ότι ο κ. Σέκερης κατέθεσε στο δικαστήριο, πως ο όγκος των παραγγελιών του ΟΤΕ προς την Intracom ήταν σχεδόν διπλάσιος αυτού της Siemens! Όπως επίσης, ότι η τιμή μονάδος της Siemens για το επίμαχο υλικό της Συμβάσεως, ήταν από το 1994 πάντοτε χαμηλότερη (;;;) αυτής της Intracom 
Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι ο Ευάγγελος Σέκερης μετείχε όλων των συζητήσεων στον ΟΤΕ μεταξύ του Δημόσιου (τότε) Οργανισμού, της Siemens και της IntracomΑφού ανήκε στο διευθυντικό δυναμικό του Τομέα Τηλεπικοινωνιών της Siemens! Στον οποίο Τομέα, προΐστατο ο κατηγορούμενος Ηλίας Γεωργίου με υφιστάμενούς του, τον κατηγορούμενο – φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα και τον Ευάγγελο Σέκερη!  
Όταν η Siemens ήταν μπροστινή της Intracom…   
Για να γίνουμε ακόμη πιο σαφείς, για το πώς παιζόταν εκείνη την εποχή το επιχειρηματικό παιχνίδι υπέρ της Intracom, να αναφέρουμε ένα συγκλονιστικό στοιχείο που αναφέρει σε βιβλίο που έγραψε για το σκάνδαλο της Siemens το 2009 ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, χαρακτηρίζοντας αυτό το σκάνδαλο διαφθοράς ως τη μεγαλύτερη υπόθεση εταιρικής διαφθοράς στην Ευρώπη! Κάνει λόγο λοιπόν σε κάποιο σημείο, για μια παρέμβαση του κατηγορουμένου Χ.Κ (Χρήστος Καραβέλας) προς τον υφιστάμενό του Ε.Σ. (Ευάγγελος Σέκερης) όπου ζητείται να αλλάξει τις τιμές μονάδος της Siemens ο Ευάγγελος Σέκερης, στην προσφορά της γερμανικής εταιρείας προς τον ΟΤΕ, κατά μισό τα εκατό! Το περιστατικό αυτό, εξελίχτηκε ξημερώματα και λίγο πριν την κατάθεση των τελικών προσφορών των εταιρειών προς τον ΟΤΕ! Λίγες ώρες μετά, με το άνοιγμα όλων των οικονομικών προσφορών διαπιστώθηκε ότι η Siemens ήταν κατά 0,5% ακριβότερη από την προσφορά της Intracom! Με αποτέλεσμα να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός υπέρ της εταιρείας του κ. Σωκράτη Κόκκαλη! Γιατί λοιπόν η Siemens μεθόδευσε την μειοδοσία της στον διαγωνισμό αναλήψεως ενός τεράστιου έργου με τον ΟΤΕ; Εκχωρώντας την ανάληψη του τεράστιου έργου στην Intracom; Αλλά το παράδοξο είναι, ότι στη συνέχεια η Intracom παραχώρησε το 30% του έργου στη Siemens! Και τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι η Intracom τιμολογούσε στον ΟΤΕ για το σύνολο του έργου και η Siemens τιμολογούσε στην Intracom για το 30% του έργου!   
Ένα αόρατο χέρι προστατεύει την Intracom… 
Ενισχύοντας τα παραπάνω, να αναφερθούμε σε απόσπασμα συνέντευξης που παραχώρησε σε Κυριακάτικη εφημερίδα, ο συνήγορος υπερασπίσεων δυο Γερμανών κατηγορουμένων στη δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κ. Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος: 
«Η δεύτερη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ υπογράφηκε μεταξύ του ελληνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ) και της Intracom με αριθμό 8004, με το ίδιο αντικείμενο με την 8002 της Siemens! Η σύμβαση της Intracom ήταν 964 εκατ. ευρώ και της Siemens 685 εκατ. ευρώ! Από το 2008 που ερευνάται η υπόθεση της Siemens, οι λειτουργοί της δικαιοσύνης έχουν σκοντάψει αρκετές φορές στη σύμβαση της Intracom. Νέα έρευνα ωστόσο, δεν ξεκίνησε ποτέ, παρ΄ ότι είχε ζητηθεί από μερίδα του πολιτικού κόσμου…» 

Εμείς να συμπληρώσουμε, πως το 2010 σχηματίστηκε Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή υπό την Προεδρεία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη για το σκάνδαλο της SiemensΣε αυτήν κλήθηκε δυο φορές να καταθέσει ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης και η εξέταση χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ ως εξέταση εξ απαλών ονύχων! 
Όμως, όπως έχει ενόρκως καταγγείλει ο Ευάγγελος Σέκερης, ο οποίος είχε καταθέσει στην εν λόγω Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, κατά την εξέτασή του κι όταν αναφερόταν στη ”δίδυμη σύμβαση του ΟΤΕ με τις Siemens και Intracomο κ. Σήφης Βαλυράκης τον διέκοπτε ενοχλημένος, λέγοντάς του«Εδώ σας καλέσαμε για τη Siemens και όχι για την Intracom»! 
Σήμερα στη διεξαγόμενη επί περίπου δυο χρόνια δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι κατηγορούμενη η Siemens, όχι όμως η Intracom! Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, Πρόεδρος τότε της Intracom δεν είναι ούτε καν μάρτυρας! Γιατί; Ποιος θα μας το εξηγήσει αυτό;  
Οι υψηλές διασυνδέσεις του κ. Σωκράτη Κόκκαλη… 
Επιστρέφοντας στον πάλαι ποτέ Στρατηγό του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σημίτη, Θεόδωρο Τσουκάτονα θυμίσουμε το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα που έλαβε ως χορηγία από τη Siemens το 1999 και τα οποία όπως είπε ο ίδιος ο Θεόδωρος Τσουκάτος τα έβαλε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ! Κάτι που δεν αποδέχεται το ΠΑΣΟΚ και ο Θεόδωρος Τσουκάτος, μόλις προχτές επανέλαβε πως όποιος ανατρέξει στον ισολογισμό του ΠΑΣΟΚ τον συγκεκριμένο χρόνο θα το βρει να αναφέρεται!  
Θα μας πει τελικά κάποιος, για το ποιος λέγει αλήθεια; Ο Θεόδωρος Τσουκάτος ή το ΠΑΣΟΚ; Και εν τέλει που είναι αυτό το σκασμένο εκατομμύριο;    
Αλλά θα θυμίσουμε επίσης, ότι εκείνη την εποχή ο Θεόδωρος Τσουκάτος φιλοξενείται ταχτικά στο κότερο του Σωκράτη Κόκκαλη στη Μύκονο! 
Όπως επίσης ήταν συνεχής η παρουσία του σε αγώνες του Ολυμπιακού – ιδιοκτήτης του τότε ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης  δίπλα στον Πρόεδρο της Πειραϊκής Ομάδας!  
Που όπως αποθανάτισε και ο φωτογραφικός φακός να πανηγυρίζουν στη Ριζούπολη (έδρα τότε του Ολυμπιακού) το πρωτάθλημα σε αγώνα με τον ΠΑΟ, οι Κόκκαλης, Τσουκάτος, Κωστόπουλος και ΚακαουνάκηςΟι ισχυροί παράγοντες της πολιτικής και των ΜΜΕ της εποχής!    

Με την απολογία λοιπόν του Θεόδωρου Τσουκάτου, μήπως θα πρέπει να ανοίξει διάπλατα η κερκόπορτα διερεύνησης της συμμετοχής της Intracom στο επονομαζόμενο σκάνδαλο της Siemens; 
Από τη στιγμή που είναι σε όλους γνωστός ο συσχετισμός της δημιουργίας της Intracom κατά τη δεκαετία του ΄80, με την Ανατολική Γερμανία, πριν την πτώση του τείχους!  

Να μιλήσει ο Ηλίας Γεωργίου… 
Αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε και τούτο! Κατά το παρελθόν σε μερίδα του Τύπου αναφέρθηκε ότι, κάποια πολιτικά πρόσωπα πήραν βαλίτσες με χαρτονομίσματα! Αυτή η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε όμως έχει διαψευστεί!  
Έτσι, είναι υποχρεωμένος ο 81χρονος πλέον, κατηγορούμενος και τότε επικεφαλής του Τομέα Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλίας Γεωργίου, να μιλήσει! Από τη στιγμή που φημολογείται, ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, για την τελεσίδικη καταδίκη του στην υπόθεση με τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, αφού απορρίφτηκε η αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει! Να μιλήσει λοιπόν, για όσα έχουν ακουστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου! Να πει όλα όσα γνωρίζει και γνωρίζει πολλά και για πολλούς!  
Γιατί δεν είναι κρίμα, να την πληρώσει μόνο αυτός, όταν οι Χριστοφοράκος και Καραβέλας απολαμβάνουν την ελευθερία τους; Όταν ο Τάσος Μαντέλης απολαμβάνει τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών και θα του κουνάει απέξω μαντήλι παρηγοριάς;  
Όταν ο Ηλίας Γεωργίου, ότι έπραξε το έπραξε ως στέλεχος μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της, ενώ τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως ενέχονται με τα μαύρα ταμεία της Siemens, ήταν δημόσια πρόσωπα που είχαν θεσμικό κρατικό ρόλο!      
Θα πρέπει ο κ. Γεωργίου να μας πει επιτέλους, αν δεν έχει πάθει αμνησία, για την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το βρώμικο ΄93! Όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο! Τι παίχτηκε ακριβώς με το πολιτικό Σύστημα της εποχής  
‘Άλλωστε, η πτώση αυτής της κυβερνήσεως οδήγησε στην υπογραφή των συμβάσεων μαμούθ του ΟΤΕ με τη Siemens και την Intracom, διά χειρός ΠΑΣΟΚ! Μια τακτική που συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια με τις ευλογίες της ΠΟΛΑΝ, η οποία το 1996 έχοντας την ευκαιρία να ρίξει το ΠΑΣΟΚ, αυτή στήριξε την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επιλογή του ΠΑΣΟΚ και όχι της ΝΔ!    
Μετά ταύτα επανέρχομαι… 

.triklopodia.gr