Κυριακή, Μαρτίου 3

ΔΕΗ: Nα κλαις ή να γελάς;

ΔΕΗ: Nα κλαις ή να γελάς;
Είναι το πρώτο υπουργικό συμβούλιο όπου ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους πειθήνιους υπουργούς των «ΑΝΕΛΟΠΡΩΗΝΠΑΣΟΚΟΖΑΙΩΝ» κάπου στο 2015, όταν τους ανακοινώνει την κατάργηση του σχεδίου πώλησης της μικρής ΔΕΗ...
Τέσσερα χρόνια μετά, με τους χειρισμούς τους κατάφεραν μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μια βιομηχανία που την έχουν χρυσοπληρώσει
οι έλληνες δυο και τρεις φορές, να την φέρουν στα όρια της χρεοκοπίας. 
Η κατάσταση είναι τέτοια που για τον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων σε Μεγαλόπολη προσέλκυσε τον όμιλο Μυτιληναίου, που έδωσε για την Μελίτη Φλώρινας €25εκ., από €153 εκατ. της εκτίμησης του ανεξάρτητου συμβούλου!!! Πάλι καλά που κατέβηκε και ο Μυτιληναίος ...
Τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και των όσων εμπλέκονται στην διαχείριση της κατάστασης ΔΕΗ, αναφέρει η αντιπολίτευση, με τους γνώστες, να βλέπουν την κατάρρευση που μάλλον θα έρθει στα χέρια της ΝΔ, ως επόμενη κυβέρνηση.
Η επίπτωση δε θα είναι μόνο μια ουρά σε τράπεζα για να βγουν κάτι λίγα χρήματα, αλλά θα ...σβήσει η χώρα. Τουρισμός, οικονομία, παραγωγή, νοικοκυριά, θα βρεθούν να αντιμετωπίζουν διακοπές τύπου Βενεζουέλας. Οι εργαζόμενοι δε θα πληρωθούν, οι καταναλωτές δε θα πληρώνουν...Αδιέξοδο.
Η ΔΕΗ που το 2014 επί των «γερμανοτσολιάδων» Σαμαροβενιζέλων είχε κέρδη €400 εκατ. με αξία στο χρηματιστήριο €2,5δις, σήμερα με τους «καθαρούς» Τσίπρα, Παναγιωτάκη, Σταθάκη, έχει ζημιές €400εκατ. με αξία €300 εκατ.
Απλά με το σχέδιο της Μικρής ΔΕΗ το 2014 αν προχωρούσε η πώληση, θα εισέπραττε περί τα 2δισ € και άλλα τόσα σε επενδύσεις.
Κατόπιν όλων αυτών των εσφαλμένων χειρισμών προσπαθώ να καταλάβω, τί ακριβώς είχαν στο μυαλό τους με την ΔΕΗ; Προσπαθώ να αντιληφθώ αν η τεράστια άρνηση του Τσίπρα να προχωρήσει το αρχικό σχέδιο, ήταν προς όφελος της επιχείρησης, των εργαζομένων και εμάς των μετόχων(κορόιδων) ή προς όφελος των ιδιωτών που θέλουν να αγοράσουν μέρος της λιγνιτικής παραγωγής, αλλά με τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια στο πακέτο.
Υδροηλεκτρικά εργοστάσια ΔΕΗ. Υπήρχαν στο σχέδιο για πώληση της μικρής ΔΕΗ. Ήδη έχουν κάνει απόσβεση στην επένδυση τους, παράγουν σχεδόν με μηδενικό κόστος ενέργεια και αυτά θα έδιναν τα περισσότερα από τα €2δισ.

Τι έγινε τώρα; Απλό...

Μετά την αποτυχία της πώλησης του λιγνιτών, θα επιστρέψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και σε δεύτερο στάδιο θα βάλει στις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ και τα υδροηλεκτρικά. Μόνο που τώρα, μετά την αποτυχία, οι τιμές πέφτουν.

Άρα για ποιον δούλεψαν οι της ΔΕΗ και του Τσίπρα;. Προς όφελος αυτών που θέλουν να αγοράσουν τα χρυσαφικά της επιχείρησης του λαού «μπιρ παρά».
Του Νίκου Υποφάντη
meaculpa.gr

 politika-gr