Τετάρτη, Απριλίου 24

«ΟΧΙ» όσες φορές κι αν χρειαστεί!

Συμπληρώνονται σήμερα 15 χρόνια από την ημέρα που ο κυπριακός ελληνισμός απέρριψε το εκτρωματικό ''Σχέδιο Ανάν'' με το συντριπτικό 76% στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς ηγέτες του τόπου και σε όσους ευελπιστούσαν στην τουρκοποιήση της γης των προγόνων μας, πως αυτή ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ.  Μετά από χρόνια προετοιμασίας, εβδομάδες προπαγάνδας και κοινωνικού διχασμού και παρά
τις απειλές και τους εκφοβισμούς για «μικρασιατικές καταστροφές», η συντριπτική πλειοψηφία του λαού απάντησε στους σύγχρονους νενέκους και τα αφεντικά τους ξεκάθαρα πως η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν είναι για  την Πατρίδα μας.
Δεκαπέντε χρόνια μετά το βροντερό ''ΟΧΙ'' των Ελλήνων της Κύπρου συνεχίζει να δικαιώνεται απέναντι στις απειλές των ΝΑΙνέκων περί απομόνωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, περί διχοτόμησης του τόπου και περί αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Την 24η Απριλίου του 2004 ο Ελληνισμός ξεκάθαρα απέρριψε τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Μια λύση άδικη και ρατσιστική. Μια λύση καταλύτης του Ελληνικού στοιχείου στην Κύπρο. Μια δοτή λύση που καθιστά την Τουρκία απόλυτη κυρίαρχο στο βόρειο κομμάτι του Ελληνικού νησιού και συγκυρίαρχο στο νότο. Ένα τουρκο-βρεττανικό μόρφωμα που σχεδιάστηκε στα γραφεία του Φόρεϊν Όφις στην Αγγλία και με λύσσα εδώ και μια 50ετία προσπαθούν να μας το επιβάλλουν. Σε μια τέτοια λύση ο Έλληνας της Κύπρου βροντοφώναξε ''ΟΧΙ''.

Σήμερα υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, του σάπιου πολιτικού συστήματος και της ακατάπαυστης προπαγάνδας από τα ΜΜΕ, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Τα ίδια άτομα που απειλούσαν τον λαό τότε, πιο οργανωμένα και με την δύναμη της εξουσίας που κατέχουν σήμερα, έρχονται με τις ίδιες απειλές να μας πλασάρουν και να μας επιβάλουν ένα νέο σχέδιο Ανάν. Με περίτεχνο τρόπο, κατάφεραν να πείσουν τους φανατικούς ακόλουθους τους ότι, η Διζωνική είναι η μόνη επιλογή και η τελευταία ευκαιρία για «Απελευθέρωση» του τόπου μας. Δεν διστάζουν να χαρακτηρίζουν την επιλογή τους ακόμα και «πατριωτική». Το χειρότερο απ’ όλα όμως, είναι η χρησιμοποίηση, η εκμετάλλευση και ο διαχωρισμός των προσφύγων, στους Βαρωσιώτες, που και καλά θα επωφεληθούν της λύσης και θα επιστρέψουν στην Αμμόχωστο και στους υπόλοιπους πρόσφυγες, που θα πάψουν να είναι πρόσφυγες χωρίς να επιστρέψουν ποτέ στα σπίτια τους.
Τίποτα από όσα συμβαίνουν όμως  σήμερα δεν είναι τυχαίο. Με το σαθρό πολιτικό μας σύστημα να ζει και να βασιλεύει για μια 40ετία, φτάσαμε στην καταστροφική πενταετία Χριστόφια-ΑΚΕΛ, όπου με μαεστρία λύγισε και γονάτισε την κυπριακή οικονομία. Την σκυτάλη και το οικονομικά διαλυμένο κράτος, παρέλαβε ο εκλεκτός των ξένων και γνωστός χρηματιζόμενος από τα διεθνή κέντρα αποφάσεων, «ηγέτης της κρίσης» Νίκος Ανα(ν)στασιάδης, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες, «λήστεψε» στην κυριολεξία τα κυπριακά νοικοκυριά. Με τον λαό μας οικονομικά υποταγμένο προβάλλεται για άλλη μια φορά το ψευτοδίλημμα «Διζωνική ή Διχοτόμηση», παρουσιάζοντας όσους απορρίπτουν την διζωνική ως υποστηρικτές της διχοτόμησης και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική δυσπραγία προβάλλεται το ψεύτικο επιχείρημα πως μία λύση θα έχει οικονομικά οφέλη για τον τόπο.

Το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ δεν ξεχνά και υπενθυμίζει στους σύγχρονους εφιάλτες πως όπως τότε έτσι και τώρα θα βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή. Γιατί ξέρουμε που θα οδηγήσει μια δια-«λύση» τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας τον Ελληνισμό και δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί. Θα τους φράξουμε τον δρόμο, όπως μας προστάζει η ιστορία. Έχουμε χρέος και καθήκον προς τους προγόνους μας, να αγωνιστούμε για τη διατήρηση της Ελληνικής μας ταυτότητας και για την Ελευθερία του τόπου μας.
Για άλλη μια φορά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την πολιτική ηγεσία, αλλαγή στρατηγικής και πλεύσης στη διαδικασία επίλυσης του Εθνικού μας προβλήματος. Με την διαδικασία των δικοινοτικών συνομιλιών, τις συνεχείς υποχωρήσεις και το παζάρεμα της γης μας, το μόνο που πετυχαίνουμε με σταθερούς ρυθμούς είναι η αναβάθμιση και  η αναγνώριση του ψευδοκράτους και η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ζητούμε να προβληθεί το πραγματικό πρόβλημα στην Κύπρο, που δε είναι δικοινοτικό αλλά η εισβολή και η κατοχή από την τουρκία. Απαιτούμε ό,τι είναι δίκαιο, την πραγματική Απελευθέρωση της Πατρίδας μας χωρίς κατοχικό στρατό και την επιστροφή και του τελευταίου πρόσφυγα στο σπίτι του. Μόνο τότε μπορούμε να νιώσουμε Ελεύθεροι.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ – Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.
 drasis-kes.org