Πέμπτη, Απριλίου 18

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ! ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΤΟΜΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

h_53403950
Βρετανοί βουλευτές φοβούνται ότι το Γουέστμινστερ, όπως και άλλα ιστορικά κτίρια στη χώρα, είναι ευάλωτα και μπορεί να έχουν την τύχη της Παναγίας των Παρισίων.
Μετά την πυρκαγιά στη Νοτρ Νταμ, ο Τζέρεμι Κόρμπιν τόνισε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τυλιχτεί στις φλόγες και το παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου στεγάζονται η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων.

«Εχω επισκεφθεί αρκετές φορές την Παναγία των Παρισίων. Είναι απολύτως εντυπωσιακό και όμορφο και μπορεί να δεις εκεί μπροστά σου όλη την ιστορία της Γαλλίας. Βλέπεις όμορφα κτίρια σαν αυτό και σκέφτεσαι όλα τα όμορφα κτίρια που έχουμε στη χώρα μας. Αν κάποιο από αυτά καταστραφεί από φωτιά πώς θα νιώσουμε; Η κατάσταση του κτιρίου στο Γουέστμινστερ δεν είναι καλή και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι προφανώς μεγάλος σε ένα κτίριο με τόσο ξύλο μέσα», δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Από την πλευρά του ο Κρις Μπράιαντ, βουλευτής των Εργατικών που φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον πρόεδρο του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι το παλάτι του Γουέστμινστερ έχει τμήματα που είναι τόσο παλιά όσο και εκείνα της Παναγίας των Παρισίων. Για αυτό πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας στα έργα συντήρησης, υπογράμμισε.
Το Γουέστμινστερ είναι ένα κτίριο με αρκετά προβλήματα. Εκθέσεις που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς προειδοποιούν για τον κίνδυνο φωτιάς, κατάρρευσης, όπως και για ελαττώματα στις καλωδιώσεις μεταξύ άλλων. «Είναι μεγάλη τύχη που δεν έχει τραυματιστεί κανείς σοβαρά στο Γουέστμινστερ», ανέφερε σε άρθρο του ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Τα ηλεκτρικά, τα υδραυλικά και τα συστήματα θέρμανσης και αποχέτευσης έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής τους και είναι κατεστραμμένα. Με κάθε χρόνο που περνά ο κίνδυνος μιας καταστροφικής φωτιάς μεγαλώνει», σημείωνε ακόμη.
Είναι δηλαδή «λουκούμι» για όσους πιθανόν έχουν βάλει στο μάτι τα μνημεία της Ευρώπης.makeleio.gr/