Πέμπτη, Απριλίου 11

Το θανάσιμο χατ-τρικ

Θα θυσιασει και τον διαστημικο του φιλο;
Η συντριβή στις εκλογές, το Ειδικό Δικαστήριο και η νεκρανάσταση του ΚΙΝΑΛ
To χειρότερο σενάριο για τον Σύριζα θα μπορούσε να είναι η συντριβή στις εκλογές, το Ειδικό Δικαστήριο και η νεκρανάσταση του ΚΙΝΑΛ. Οπως όλα δείχνουν αυτή το φορά ο Τσίπρας θα πετύχει ένα ακόμη χατ-τρικ αλλά αυτό θα είναι και ο πολιτικός του επικήδειος.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Θα μπορούσε να το αποφύγει εάν είχε σπεύσει, χθες κιόλας, σε πρόωρες εθνικές εκλογές. Δεν το κάνει γιατί έχει τους λόγους του. Προσπαθεί να εξαντλήσει και την τελευταία ημερολογιακά μέρα που του δίνει το Σύνταγμα για την προκήρυξη των εκλογών.
Οχι πλέον γιατί πιστεύει ότι μπορεί να αναστρέψει το κλίμα, αλλά γιατί θέλει να καθυστερήσει όσο μπορεί την ώρα που θα κληθεί να λογοδοτήσει στους γεμάτους από οργή και μίσος πολιτικούς του αντιπάλους. Ο Σύριζα με τον τρόπο που κυβέρνησε τη χώρα έσπειρε μίσος σε εύφλεκτους γαλάζιους και όχι μόνο εγκεφάλους. Κι αυτό το μίσος θα το πληρώσει. Το βράδι της εκλογικής νίκης της ΝΔ ο ΣΚΑΙ για παράδειγμα θα παίζει όλα τα σποτάκια με τις παλαβωμάρες του Τσίπρα και τις χολερικές δηλώσεις του Πολάκη και των υπολοίπων.
Μόνο που ο Τσίπρας στην προσπάθειά του να γίνει ο μακροβιότερος πρωθυπουργός από το 1928 (κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου) κινδυνεύει να λογοδοτήσει ακόμη και για νέα Ιμια καθώς ο πολιτικά τραυματισμένος Σουλτάνος Ερντογάν μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτος.
Ο φόβος του Τσίπρα απέναντι στην ήττα και κυρίως στις συνέπειές της είναι αυτός που τον κάνει να σπρώχνει προς τα πίσω την διεξαγωγή των εκλογών. Είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία με κάθε τίμημα αρκεί να κερδίσει χρόνο. Ακόμη και αν χρειασθεί να θυσιάσει κι αυτόν τον Νίκο Παππά (Τζανακόπουλος>δε γνωρίζω τη σχέση Παππά-Αρτεμίου), τον διαστημικό φίλο του που ξεκίνησαν μαζί αυτή την ξέφρενη πορεία που τους οδήγησε στην κατάληψη της εξουσίας με τα τυχερά της…Μόνο που η  επιλογή του Οκτωβρίου κρύβει τεράστιες παγίδες για τον Τσίπρα αλλά και τη χώρα…
kourdistoportocali.com