Ας το σκεφθούμε για λίγο..Γύρω μας υπάρχουν …κάποια πράγματα που μπορούν να ταξιδέψουν πιο γρήγορα απ’ το φως. Το φως  δεν ταξιδεύει πάντα πολύ γρήγορα.Η ταχύτητα του στο κενό είναι σταθερή στα 300.000 χλμ το δευτερόλεπτο.Όμως το φως δεν ταξιδεύει πάντα στο
κενό....Έτσι, στο νερό, για παράδειγμα, τα φωτόνια ταξιδεύουν με περίπου τα τρία τέταρτα της παραπάνω ταχύτητας, ενώ στους πυρηνικούς αντιδραστήρες μερικά σωματίδια ,μπορεί να εξαναγκαστούν να κινηθούν σε ταχύτητες υψηλότερες και από αυτή του φωτός γύρω τους.
Όταν αυτό συμβαίνει, τότε δημιουργείται η γαλάζια ακτινοβολία Τσερένκοφ, κάτι αντίστοιχο με την υπερηχητική έκρηξη, αλλά στο πεδίο του φωτός, και γι’ αυτό, άλλωστε, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες λάμπουν μέσα στο σκοτάδι. 
Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες
Παρεμπιπτόντως, γνωρίζετε οτι ….η πιο αργή ταχύτητα φωτός που έχει ποτέ μετρηθεί, είναι μόλις 17 μέτρα το δευτερόλεπτο ή περίπου 61 χλμ. την ώρα κάτι που συμβαίνει όταν το φως διέρχεται μέσα από το..ρουβίδιο που έχει θερμοκρασία κοντά στο απόλυτο μηδέν. (Χημικό στοιχείο με ατομικό αριθμό 37). 
Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες
Ο Χριστός τώρα, για να δούμε μιαν εναλλακτική θέση, ποτέ δεν αξιολόγησε τον κόσμο μας..Πάντα μίλαγε για μιαν άλλη ζωή, διαφορετική, την όντως ζωή..Φυσικά τα Λόγια Του ήταν δυσνόητα ...Μίλαγε με παραβολές και μύθους, όχι για να γίνει κατανοητός στους αμόρφωτους, .το αντίθετο για να μην τον καταλαβαίνουν ούτε ιδίως οι μορφωμένοι..Μίλαγε για …τους έχοντας ώτα ακούειν..Και ποιοί , αλήθεια, είχαν τέτοια αυτιά;
Συνεπώς, ένα γεγονός (π.χ. αυτή εδώ η συγκέντρωσή μας) πρέπει να έχει συμβεί ..άπειρες φορές στο παρελθόν …
Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες
Τι λές Αλεξάνδρα, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;  Φυσικά και μπορεί, είπε η Αλεξάνδρα αναστενάζοντας, κάτι παρόμοιο είχε πει και ο Νίτσε, αλλά κατέληξε … στο ψυχιατρείο. Δηλαδή, θεωρητικά πάντα, αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι εδώ κοντά μας, άλλο οτι δεν τον βλέπουμε και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του .. (αυτός και …πολλοί άλλοι) Ως εκ τούτου  Τί νόημα έχει ..η αναφορά σε παρελθόν, παρόν και μέλλον στο σύμπαν.Σύμφωνα με την ειδική θεωρία της σχετικότητας, δεν υπάρχουν στο σύμπαν πράγματα όπως το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, για τον απλό λόγο οτι ..

Ο χρόνος είναι σχετικός. Ο δικός μας χρόνος μοιάζει με του διπλανού μας, επειδή βρισκόμαστε στον ίδιο πλανήτη και κινούμαστε με την ίδια ταχύτητα.Αν βρισκόμασταν ο ένας στη Γη και ο άλλος σε ένα άλλο πλανήτη και κινούμασταν με πολύ διαφορετική ταχύτητα, θα γερνούσαμε με διαφορετικό ρυθμό …Φαίνεται τρελλό και εξωπραγματικό..δυστυχώς απόλυτα πραγματικό …Οπως για παράδειγμα.. Ένα σωματίδιο εδώ μπορεί να επηρεάσει αυτομάτως ένα άλλο σωματίδιο στην … άλλη πλευρά της Γης..πρόκειται για την ¨κβαντική εμπλοκή¨ Και πάλι η κβαντομηχανική με τα θαύματά της..Πειράματα έχουν δείξει ότι η παρατήρηση ενός σωματιδίου στο εργαστήριο μπορεί να επηρεάσει μυστηριωδώς ένα άλλο σωματίδιο σε.. μεγάλη απόσταση.Κάποτε το λέγαμε φαινόμενο συνήχησης..Περνά το αεροπλάνο..τρίζουν τα τζάμια ( τα απλά όχι τα διπλά..ηχομονωτικά..). Σκεφτόμαστε τον γείτονά μας που χαλάει τον κοσμο με τις φωνές του..και του σπάνε πιάτα, του χύνονται τα φαγητά..απ την δική μας έντονη οργή..
Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

Μετά από όλα αυτά, που είπαμε έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο, νομιζω οτι μπορούμε  να συνεχίσουμε να ζούμε την καθημερινή μας ζωή, σαν να μην τρέχει τίποτε να μάθουμε να αφήνουμε  τον εαυτό μας να προβληματίζεται σ ένα άλλο σύμπαν..είναι αυτό που φωνάζουμε να κόβουμε τους λογισμούς μας..) κι πάμε να φάμε..
Σηκωθήκαμε μουδιασμένοι, απ τον προβληματισμό της αερολογίας που προηγήθηκε …Ή μήπως δεν ήταν κάτι τέτοιο; Τότε τί μπορεί να ήταν;
Μήπως δεν υπήρξε καν;
Χαιρετε..και Καλά Χριστούγεννα..

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες